Obavijesti

News

Komentari 1

SAD se konzultira s Arabijom o suzbijanju prijetnja sa sjevera

SAD se konzultira s Arabijom o suzbijanju prijetnja sa sjevera
1

Neimenovani američki dužnosnik kazao je da je putanja dronova i projektila, koji su doletjeli sa sjevera a ne juga, onemogućila Rijadu da se obrani od njih

VIDEO

Američka vojska objavila je u četvrtak da se konzultira sa Saudijskom Arabijom o tome kako ublažiti prijetnje koje joj dolaze sa sjevera, nakon subotnjih napada na saudijska naftna postrojenja, za koje američki dužnosnici okrivljuju Iran.

Dužnosnici Pentagona odbili su kazati o kakvim bi točno promjenama u saudijskoj obrani mogla biti riječ.

Saudijska Arabija potrošila je milijarde dolara na naprednu zapadnu vojnu opremu koja je pretežito namijenjena sprječavanju napada s velikih visina, a koja se pokazala neodgovarajućom za jeftine dronove i krstareće projektile korištene u subotnjim napadima.

Neimenovani američki dužnosnik kazao je da je putanja dronova i projektila, koji su doletjeli sa sjevera a ne juga, onemogućila Rijadu da se obrani od njih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
S. Arabija će predočiti dokaze o povezanosti Irana s napadom
S. Arabija će predočiti dokaze o povezanosti Irana s napadom

"Očito se dogodio napad na ovo naftno postrojenje i Američko središnje zapovjedništvo konzultira se sa Saudijcima o potencijalnim načinima na koje bi se mogli ublažiti budući napadi", rekao je novinarima pukovnik Patrick Ryder, glasnogovornik Združenog stožera američkih oružanih snaga.

Drugi glasnogovornik, govoreći na istom brifingu, odbio je reći vjeruje li američka vojska da su napadi izvedeni s iranskog teritorija, uputivši na saudijsku analizu koja je u tijeku.

"Nećemo to komentirati prije njih", rekao je Jonathan Hoffman, priznajući da postoje indikacije da je Teheran odgovoran.

Dodao je da je cilj da se Iran vrati diplomatskim pregovorima.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda