Obavijesti

News

Komentari 29

'Sadašnja vlast u Vukovaru bavi se prodavanjem magle'

'Sadašnja vlast u Vukovaru bavi se prodavanjem magle'
1

Predstavljajući program Penava je istaknuo da koalicija okupljena oko HDZ-a želi da Vukovar postane gospodarsko, turističko, kulturno i prometno središte županije

VIDEO

U zadnje četiri godine od kako je čelu grada Željko Sabo (SDP) radi se stihijski i bez razmišljanja o budućnosti radi čega imamo masovnu pojavu zatvaranja obrta, praznih lokala dok nam mladi i obrazovani sugrađani napuštaju grad, rekao je Ivan Penava, kandidat koalicijske liste HDZ-HSP dr. Ante Starčević – HSLS – DC – BUZ na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su predstavili kandidate za gradonačelnika i dogradonačelnike ali i svoj program za razdoblje od 2103. do 2017. godine.

Predstavljajući program Penava je istakao da koalicija okupljena oko HDZ-a želi da Vukovar postane gospodarsko, turističko, kulturno, upravno i prometno središte Vukovarsko – srijemske županije.

– Sadašnja vlast u Vukovaru nedorasla svim tim problemima sa kojima se grad suočava s tim da su mnoge od njih svojim nejasnim i nerazumnim odlukama i sami inicirali. Sadašnje gradske vlasti bave se najviše prodavanjem magle otkrivanjem obnovljenih fasada te uređenjem cesta i nogostupa. U isto vrijeme iz dana u dan gospodarski tone ali se o tome ne govori. Gradonačelnik se hvali da svaki student koji zatraži stipendiju istu i dobije ali ne govori da se većina tih mladih obrazovanih osoba nakon studiranja ne vraća u Vukovar jer ovdje za njih nema posla, istakao je Penava.

Govoreći o izrađenom programu Penava je rekao da su u njemu prije svega naglasak dali na razvoj i oživljavanje gospodarstva s čime će potom doći i sve drugo. Kao neke od osnovnih mjera navode se zadržavanje trenutnih povlastica koje grad ostvaruje putem Zakona o Vukovaru i Zakona o područjima od posebne državne skrbi ali i privatizaciju Borova i Luke Vukovar po principu radničkog dioničarstva. U programu su obuhvaćeni i svi drugi aspekti života u gradu gdje se poseban naglasak želi staviti na brigu o starijim osobama kojih je sve više u Vukovaru. 

Javnosti su predstavljeni i kandidati za dogradonačelnike koalicije. To su Marijan Pavliček, predsjednik vukovarske podružnice HSP dr. Ante Starčević, i Marijana Balić (HDZ) koja je u vrijeme agresije na Hrvatsku sa svega devet godina ostala bez oba roditelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.