News

Komentari 235

Šalju upozorenje nakon gužvi: 'Ako niste naručeni, ne dolazite na Velesajam. Neće vas cijepiti'

Šalju upozorenje nakon gužvi: 'Ako niste naručeni, ne dolazite na Velesajam. Neće vas cijepiti'

Velike gužve na Zagrebačkom velesajmu ponovile su se i danas, a iz NZJZ Andrija Štampar poručuju da je dovoljno doći pet minuta prije termina za koji su građani naručeni i da cjepiva ima dovoljno za sve

Nakon što su se i danas ponovile gužve na Zagrebačkom velesajmu iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"  iza podneva su poslali molbu građanima da ako nisu naručeni za cijepljenje da ne dolaze prije ugovorenog termina kako bi se izbjeglo stvaranje nepotrebne gužve.

- Dovoljno je doći 5 minuta prije dogovorenog termina - poručuju i naglašavaju kako cjepiva ima dovoljno za sve naručene.

POGLEDAJTE VIDEO

Poručuju kako građani koji nisu naručeni za cijepljenje, a dođu na Velesajam, neće biti cijepljeni.

Iz Štampara napominju da se građani pozivaju preko platforme Cijepise.zravlje.hr ili od liječnika obiteljske medicine i samo će ti građani biti cijepljeni prema rasporedu prijave.

Kako smo vidjeli danas, građani se baš i ne pridržavaju razmaka dok čekaju red, a iz NZJZ-a napominju da je to nužno te dodaju da je angažirano 25 covid-redara i pet pripadnika civilne zaštite po smjeni koji paze na održavanje razmaka, ali još jedom se apelira na odgovornost građana da štite sebe i druge.

Dosad su na Velesajmu procijepioli gotovo 19.000 građana, a danas će cjepivo primiti još 4500 ljudi. Na Velesajmu je danas započelo i cijepljenje Pfizerom. Ravnatelj zavoda Zvonimir Šostar rekao je za HTV kako je činjenica da se cijepi Pfizerom isto jedan od razloga navale na Velesajam.

Govoreći o planovima za cijepljenje Šostar je rekao da se tjedno cijepi od 16.000 do 16.500 ljudi. Do kraja tjedna cijepit će se Pfizerovim cjepivom. U sljedeća tri dana tako planiraju cijepiti još 11.000 ljudi.  U petak će cijepiti samo 2000 jer rade prijepodne da se paviljoni mogu očistiti.

Raspored cijepljenja na Zagrebačkom velesajmu:

Utorak, 20.4., od 8 do 19 sati
Srijeda, 21.4., od 8 do 19 sati
Četvrtak, 22.4., od 8 do 19 sati
Petak, 23.4., od 8 do 13 sati

Najčitaniji članci