Obavijesti

News

Komentari 37

'Sam se ranio, bilo je strašno': Liječnici spasili život mladiću

Majka nesretnog mladića, kroz suze i još u šoku, kaže kako se nesreća dogodila oko 7 sati, kada su ona i mladićev brat još spavali, ali ih je probudila buka i vika...

VIDEO

Vinkovački liječnici spasili su život 32-godišnjem muškarcu iz Lipovca koji si je nožem razrezao trbuh i izvadio crijeva. Obliven krvlju dovezen je vozilom Hitne pomoći u vinkovačku Opću županijsku bolnicu. Sve se to dogodilo prije 12 dana i nesretni mladić, kojemu je, inače, dijagnosticirana epilepsija i shizofrenija, danas je na odjelu Intenzivne njege i pri svijesti, donosi Glas Slavonije

- Tijekom operacije u trbušnoj šupljini pronašli samo samo tri do četiri centimetra dvanaesnika i ostatka tankog crijeva, a debelo je crijevo zbog čupanja tankog bilo oštećeno na 20-ak mjesta. Cijelo vrijeme tijekom i nakon zahvata pacijent je bio stabilan, a to što nije iskrvario do dolaska u bolnicu može se pripisati jedino sreći, jer je pacijent čupajući tanko crijevo oštetio samo krvne žile manjeg promjera, a velike su ostale netaknute – objasnila je dr. Marija Švagelj, abdominalna kirurginja u vinkovačkoj bolnici, koja je, uz kirurge dr. Davora Šimundića i dr. Davora Rajića te anesteziologinju dr. Tatjanu Čičak, toga jutra spasila mladićev život. 

Dodaje da, s obzirom na to da je debelo crijevo popucalo na toliko mjesta, liječničkom timu nije preostalo drugo nego da ga ukloni i tako spasi život nesretnom mladiću.

Majka nesretnog mladića, kroz suze i još u šoku, kaže kako se nesreća dogodila oko 7 sati, kada su ona i mladićev brat još spavali, ali ih je probudila buka i vika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Izrezao se po trbuhu ispred kuće i plačući se uputio prema svojoj sobi na katu i dozivao mene da zovem Hitnu pomoć. Bila sam u šoku i vikala sam plačući: “Što si to učinio?!” Uto je iz svoje sobe izišao i drugi sin pa smo pozvali Hitnu, a ubrzo je došla i policija. Nisu ga mogli nosilima iznijeti, nego su ga stavili u tri deke i tako ga odnijeli do vozila Hitne, jer on je dosta krupan. Liječnik, koji je bio i moj liječnik, dr. Rajić iz vinkovačke bolnice, telefonom mi je rekao kako su ozljede strašne i da će ga vjerojatno prevesti u neku zagrebačku bolnicu, ali, evo, još je u vinkovačkoj – priča još pod dojmom tragedije majka, koju život baš nije mazio – bili su u progonstvu sedam godina, a prije dvije godine umro joj je suprug. Prima socijalnu pomoć od 1250 kuna i od toga žive, uz povremene poslove koje drugi sin nađe u selu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora