News

Komentari 134

'Sami odlučite, nisam tu da reklamiram cjepivo, poslušajte stručnjake kao što je Đikić'

'Sami odlučite, nisam tu da reklamiram cjepivo, poslušajte stručnjake kao što je Đikić'

Neka svatko donese vlastitu odluku, ja samo smatram da je moja dužnost kao liječnika da pokažem svojim primjerom, napisao je Zlatan Ibradžić, prvi Hrvat koji se cijepio protiv korone

Nakon što je opisao svoje iskustvo s cijepljenjem protiv korone, Zlatan Ibradžić, doktor iz Siska koji radi u bolnicu Nottingham City Hospital, objasnio je na u Facebook postu zašto je to podijelio s javnošću. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti. 

Suma sumarum od danas

Svojim postom sam htio pokazati na svojem primjeru da sam se cijepio. Zašto? Zato što sam zdravstveni radnik koji svakodnevno radi sa kovid bolesnicima, logično je i zdravorazumski (barem po meni) da se cijepim. Sad, to što je imalo toliki odjek u Hrvatskoj prvenstveno treba zahvaliti medijima, jer ja nisam ovdje da reklamiram cjepivo (ne ljudi, nisam plaćenik, a sad, neka svatko misli što želi, we are free society, valjda). Usput rečeno, zovem se Zlatan, ne Zlatko.

Kako sam već više puta danas rekao - pa ljudi moji, ja sam se samo cijepio, nisam kročio na Mjesec, kao nešto što bi samo po sebi trebalo biti jasno, u 2020.toj., Tj, barem jest meni, kao medicinaru i građaninu svijeta.

Neka svatko donese vlastitu odluku, ja samo smatram da je moja dužnost kao liječnika da pokažem svojim primjerom. I najvažnije - poslušajte ljude koji su daleko veći stručnjaci u ovome području (Profesor Đikić!) koji već dugo vremena pokušavaju ljudima objasniti (i od mene, veliko im, od srca, hvala na tome). Sad, tko želi, neka izvoli.

I da, ne morate vjerovati meni, niti čuti moje iskustvo. U narednim tjednima i mjesecima moći ćete čuti iskustva tisuća i milijuna drugih koji će se cijepiti.

Veliki pozdrav svima u Domovini, posebice braći i sestrama medicinarima na KB Dubrava koji daju nadljudske napore i na koje bi svi trebali biti ponosni.

Završit ću sa Teslinim citatom, pri izgradnji prve hidrocentrale u gradu Zagrebu - “moja je dužnost i privilegija, kao rođeni sin ove zemlje, gdje god se ja nalazio, svojim savjetom i trudom, pomagati ovaj grad i ovu zemlju.”

I intend to do the same.

Javljam se deseti dan i nadalje, imala li kakvih nuspojava ( ni ne stignem ranije, dežuran sam ovaj tjedan, težak život plaćenika I guess... )

Lijep pozdrav iz Nottinghama,

Zlatan Ibradžić, Dr Med

Najčitaniji članci