Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
15 komentara

'Samo brodogradilište može biti na mjestu gdje je Uljanik'

Miletić je dodao kako država, 'kao najveći pojedinačni vlasnik Uljanika, mora ponuditi konkretno rješenje', te kada je riječ o hrvatskoj brodogradnji, Vlada RH mora pokazati odgovornost i odlučnost...

Pula: Radnici Uljanika nastavili Å¡trajk i zahtjevaju ostavku Uprave
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
15 komentara

Prostornim planom Grada Pule područje Uljanika predviđa isključivo i jedino brodograđevnu djelatnost, izjavio je pulski gradonačelnik Boris Miletić u četvrtak u Puli nakon sastanka s  predstavnicima sindikata u pulskom Uljaniku, koji su od gradskih vlasti zatražili da odgovori koje se sve djelatnosti prema važećem Generalnom urbanističkom planu mogu obavljati na teritoriju današnjeg Uljanika.

 "Jasno i nedvosmisleno želim poručiti kako ni Grad Pula niti Istarska županija neće nikada mijenjati Prostorni plan obuhvata Uljanika koji bi na bilo koji način naštetio Uljaniku kao brodogradilištu i radnicima brodogradilišta. Za područje brodogradilišta Uljanik u svim relevantnim planovima određena namjena luke posebne namjene, je brodogradilišna luka i osim jednog manjeg dijela gdje postoji medicinska i zubarska praksa, nema nikakve druge aktivnosti koja bi se tamo mogla odvijati, a da nije vezana za brodogradnju", kazao je gradonačelnik Miletić.

Zagreb: Svečana akademija u hotelu Westin povodom Dana Hrvatske obrtničke komore HORVAT O ULJANIKU: 'Ispucali smo legitimne načine za plaće radnicima za rujan...'

Dodao je kako država, 'kao najveći pojedinačni vlasnik Uljanika, mora ponuditi konkretno rješenje', te kada je riječ o hrvatskoj brodogradnji, Vlada RH mora pokazati odgovornost i odlučnost. 

Pomoćnica pročelnika pulskog Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu, Ingrid Bulian, predstavnicima sindikata detaljnije je prezentirala i pojasnila odredbe prostornih planova.

Predsjednik Å¡trajkaskog odbora Uljanika i sindikalni povjerenik Sindikata Istre ODLAZI ĐINO ŠVERKO Sindikalni povjerenik Uljanika dao ostavku: 'Nema više nade'

Konkretno, kako je rekla, namjena luke posebne namjene, brodogradilišna luka predviđa da se unutar površina namijenjenih za brodogradilišne luke može obavljati djelatnost brodogradnje, djelatnost proizvodnje alata, alatnih strojeva, strojeva posebne namjene, proizvodnje strojeva za proizvodnju i korištenje električne energije, električnih uređaja i aparata, instalaterski radovi na brodu i građevinama, projektiranje u brodogradnji i graditeljstvu te nadzor u graditeljstvu, potom zdravstvene djelatnosti: medicinska i zubarska praksa te ostale poslovne djelatnosti - računalne i srodne aktivnosti, djelatnosti istraživanja i razvoja i ostale srodne poslovne djelatnosti, osim djelatnosti grupe agencija za zapošljavanje i posredovanje radne snage.

Pula: Radnici Uljanika ponovno na ulicama i traže ostavku uprave NA ČETIRI ADRESE Sindikati poslali pisma: 'Uljanik i radnici važni su za Hrvatsku'

 Na sastanku u Gradskoj palači bili su Rajko Kutlača i Fabricio Kalčić iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, Đino Šverko iz Sindikata metalaca Hrvatske, te Boris Cerovac iz Jadranskog sindikata. Zahvalivši na pojašnjenjima zaključili su kako je vremena za Uljanik sve manje te da brodogradnju u Puli treba održati u što je većem obimu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message