Obavijesti

News

Komentari 15

'Samo brodogradilište može biti na mjestu gdje je Uljanik'

'Samo brodogradilište može biti na mjestu gdje je Uljanik'
1

Miletić je dodao kako država, 'kao najveći pojedinačni vlasnik Uljanika, mora ponuditi konkretno rješenje', te kada je riječ o hrvatskoj brodogradnji, Vlada RH mora pokazati odgovornost i odlučnost...

VIDEO

Prostornim planom Grada Pule područje Uljanika predviđa isključivo i jedino brodograđevnu djelatnost, izjavio je pulski gradonačelnik Boris Miletić u četvrtak u Puli nakon sastanka s  predstavnicima sindikata u pulskom Uljaniku, koji su od gradskih vlasti zatražili da odgovori koje se sve djelatnosti prema važećem Generalnom urbanističkom planu mogu obavljati na teritoriju današnjeg Uljanika.

 "Jasno i nedvosmisleno želim poručiti kako ni Grad Pula niti Istarska županija neće nikada mijenjati Prostorni plan obuhvata Uljanika koji bi na bilo koji način naštetio Uljaniku kao brodogradilištu i radnicima brodogradilišta. Za područje brodogradilišta Uljanik u svim relevantnim planovima određena namjena luke posebne namjene, je brodogradilišna luka i osim jednog manjeg dijela gdje postoji medicinska i zubarska praksa, nema nikakve druge aktivnosti koja bi se tamo mogla odvijati, a da nije vezana za brodogradnju", kazao je gradonačelnik Miletić.

'Ispucali smo legitimne načine za plaće radnicima za rujan...'
'Ispucali smo legitimne načine za plaće radnicima za rujan...'

Dodao je kako država, 'kao najveći pojedinačni vlasnik Uljanika, mora ponuditi konkretno rješenje', te kada je riječ o hrvatskoj brodogradnji, Vlada RH mora pokazati odgovornost i odlučnost. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pomoćnica pročelnika pulskog Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu, Ingrid Bulian, predstavnicima sindikata detaljnije je prezentirala i pojasnila odredbe prostornih planova.

Sindikalni povjerenik Uljanika dao ostavku: 'Nema više nade'
Sindikalni povjerenik Uljanika dao ostavku: 'Nema više nade'

Konkretno, kako je rekla, namjena luke posebne namjene, brodogradilišna luka predviđa da se unutar površina namijenjenih za brodogradilišne luke može obavljati djelatnost brodogradnje, djelatnost proizvodnje alata, alatnih strojeva, strojeva posebne namjene, proizvodnje strojeva za proizvodnju i korištenje električne energije, električnih uređaja i aparata, instalaterski radovi na brodu i građevinama, projektiranje u brodogradnji i graditeljstvu te nadzor u graditeljstvu, potom zdravstvene djelatnosti: medicinska i zubarska praksa te ostale poslovne djelatnosti - računalne i srodne aktivnosti, djelatnosti istraživanja i razvoja i ostale srodne poslovne djelatnosti, osim djelatnosti grupe agencija za zapošljavanje i posredovanje radne snage.

Sindikati poslali pisma: 'Uljanik i radnici važni su za Hrvatsku'
Sindikati poslali pisma: 'Uljanik i radnici važni su za Hrvatsku'

 Na sastanku u Gradskoj palači bili su Rajko Kutlača i Fabricio Kalčić iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, Đino Šverko iz Sindikata metalaca Hrvatske, te Boris Cerovac iz Jadranskog sindikata. Zahvalivši na pojašnjenjima zaključili su kako je vremena za Uljanik sve manje te da brodogradnju u Puli treba održati u što je većem obimu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a