Obavijesti

News

Komentari 1

Samohranu majku i četvero djece izbacili na ulicu po kiši

Samohranu majku i četvero djece izbacili na ulicu po kiši
5

Općinski građanski sud u Zagrebu deložirao je peteročlanu obitelj Cvetnić. Odmah potom radnici zadruge Stanograd počeli su rušiti njihovu kuću u Ulici grada Mainza

VIDEO

Na ulici smo. Gdje će mi djeca večeras spavati? Ruše nam kuću. Uništili su sve što sam uložila, novi laminat, nove PVC prozore, novi namještaj, uplakana je vikala Sonja Cvetnić, samohrana majka četvero djece. Opći građanski sud u Zagrebu izvršio je jučer deložaciju. Sonji su na vrata kuće u zagrebačkoj Ulici grada Mainza 14 pokucali u 10 sati. Predali su joj nalog za iseljenje te počeli iznositi sve što je unutra bilo. Dva kombija prepuna policajaca parkirala su se ispred kuće.

- Djeca su vrištala i tresla se od straha. Njihove igračke i odjeću radnici su pobacali po ulici. Najmlađu kćer, četverogodišnjakinju, istjerali su iz kuće na kišu bez jakne. Nasreću, susjed ih je odmah sve odveo u svoju kuću. Nahranio ih je i utoplio pa su se donekle smirili - ispričala je plačući Sonja, čiji je slučaj već godinama poznat sudu i javnosti.

- O bivšem vlasniku Ediju Pompeu brinula sam se do njegove smrti te time dobila pravo na doživotno korištenje stana - objasnila je Sonja kako se uselila u dio stare kuće.

Nakon što su iznijeli sve njezine stvari, kuću su počeli rušiti radnici stambeno-graditeljske zadruge Stanograd iz Zagreba. Sve su, kažu, radili sukladno zakonu.

- Postoji sudska ovrha o deložaciji. Sud je donio odluku o provedbi rješenja o ovrsi - telefonski nam je rekla djelatnica Stanograda. Iz tvrtke su prije tvrdili kako su oni jedini i isključivi vlasnik zemljišta. Na njihovoj internetskoj stranici među planovima stoji gradnja zgrade u Ulici grada Mainza. Kao početak gradnje je navedena 2007. godina, a završetak 2009. Sonja kaže da budući vlasnici stanova već mjesecima obilaze zemljište. Deložacija, koja je uspjela iz četvrtog pokušaja, najviše je štete nanijela maloljetnim Sonjinim sinovima (15 i 11) te kćerima (13 i 4). Djeca u petak neće otići u školu. Ne znaju gdje će spavati, a suze im ne prestaju teći.

Uplakani su gledali kako im ruše dom

Majku i djecu izbacili su iz kuće. U suzama su gledali kako im kamion odvozi igračke i odjeću. Radnici su ubrzo počeli rušiti kuću, koja je nesretnoj djeci do jučer bila dom. Deložaciju su osiguravali policajci, koji su stigli u dva kombija. Izgreda ipak nije bilo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa