Obavijesti

News

Komentari 357

Samozatajna: Supruga Sanja nagovorila ga je na politiku...

Samozatajna: Supruga Sanja nagovorila ga je na politiku...
7

Supruga Sanja drži sve konce u obitelji novog mandatara. Upravo njen utjecaj na njega je presudan. Sanja se od obiteljskih obaveza opušta na duhovnim obnovama

VIDEO

Samozatajna supruga Sanja drži sve konce u obitelji novog mandatara Tihomira Tima Oreškovića . Upravo njen utjecaj na njega je presudan, kažu nam poznanici.

Iako nije zaposlena i ne može se podičiti poslovnom biografijom kakvu ima njen suprug, ipak je radila na gradnji društvenih mreža i veza. I nikad joj se previše nije sviđao život u inozemstvu, u kojem je provela velik dio života nakon što se odselila iz Zagreba . Sanja Dujmović Orešković, supruga Tihomira Oreškovića , najviše je zaslužna za to što je njezin muž prihvatio dužnost mandatara nove vlade. Dok se Tihomir probijao na korporativnim ljestvicama u Tevi i gradio karijeru uspješnog financijaša, Sanja se bavila odgojem njihovih četvero djece i brigom o domu. Iako je novi mandatar obiteljski čovjek za kojeg se ne vežu afere, provodi i večere do kasno u noć, nego drži do obitelji, to nije bilo dovoljno za potpunu sreću njegove supruge. Godinama je maštala o povratku u rodni Zagreb s djecom , a sad joj se to i ostvarilo. Nije bila zadovoljna životom u Nizozemskoj i navodno je upravo ona ohrabrila muža na ovu životnu promjenu i povratak u domovinu.

POGLEDAJTE VIDEO: Samozatajna žena iza novog premijera

Pokretanje videa...

24sata Video 00:11

Podsjetimo, Tihomir Orešković (46) je iz Kanade došao u Hrvatsku u nadzorni odbor, a zatim i na čelo Plive . Kad se on vratio, glavno restrukturiranje Plive je već bilo provedeno, a njemu je preostalo ostvariti planirane investicije . U tome je i uspio, a čak se založio za to da upravo u Hrvatskoj bude i financijski centar Teve, najvećeg svjetskog proizvođača generičkih lijekova u svijetu. Nakon što je uspješno obavio posao, morao je radi napredovanja napustiti Zagreb i otići u Amsterdam.

Život u Amsterdamu, glavnom gradu Nizozemske , mnogi bi poželjeli. Pogotovo ako suprug zarađuje 12.000 eura mjesečno i na to dobiva još bonuse.

Amsterdam je grad ludih noćnih provoda, tamo se slijevaju rijeke ljudi koji ga žele posjetiti. No za religioznu i povučenu Sanju on nije bio najsretniji izbor.

- Nije joj se sviđalo. Kukala je iako je obitelj živjela na visokoj nozi. Nije joj odgovaralo. Ona je jako ambiciozna iako se konkretno ne bavi drugim poslom osim obitelji - priča nam poznanica.

Družila se s Jakovom

A onda je prvi put došla mogućnost povratka, a suprug bi ostao na moćnoj funkciji. Tihomir Orešković je o povratku u Zagreb razmišljao još prije šest mjeseci kad ga je šef HDZ-a Tomislav Karamarko kontaktirao i ponudio mu da bude ministar financija ili potpredsjednik u njegovoj vladi ako HDZ dobije izbore. Tad se on nećkao, ali supruga je počela navijati za povratak u domovinu. Nakon dramatičnog razvoja situacije u pregovorima s Mostom Orešković je dobio ponudu da bude nestranački premijer i uz razgovor sa suprugom, koja ga je ohrabrila u tome, pristao je.

Tihomirova supruga je dobra i s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović , koju je upoznala još dok niti jedna nisu mogle vjerovati da će Kolinda postati prva predsjednica Hrvatske. Grabar Kitarović je postala 1997. godine diplomatska savjetnica u hrvatskom veleposlanstvu u Kanadi, u Ottawi. Tamo su se srele i upoznale. Prisnost s obitelji Grabar Kitarović se vidjela i na Badnjak, kad su se Oreškovićevi na polnoćki družili s obitelji hrvatske predsjednice i bilo je jasno da se poznaju od ranije. Sanja Dujmović obožava svoj rodni grad. Voljela je sjediti na Britanskom trgu u Zagrebu i voljela je taj mir.

Odrasla je u mirnoj četvrti iznad Sv. Duha u Zagrebu . Obitelj Dujmović pripadala je srednjem sloju. Kuću koja je sad srušena dijelila je s majkom Mirom, ocem Željkom i bratom. Školovala se i nakon što je završila srednju školu, otišla je u posjet rodbini u Kanadu. Tamo je upoznala Tihomira . Njena poznanica kaže da je odmah vidjela potencijal u njemu. Na kraju se više i nije vraćala osim posjetiti obitelji. S njom je tad bio i suprug, a bivši susjedi na Sv. Duhu kažu da su bili jako fina obitelj. I Tihomira su zapamtili kao ljubaznog čovjeka.

Odrasla na Sv. Duhu

Već i njihovi potezi od prije dvije godine su pokazivali da je ipak Hrvatska njihov konačni izbor. Ponuda za premijera je to samo ubrzala i sad se Orešković mora dokazati na funkciji na kakvoj još nije bio. Još prije dvije godine su počeli gradnju nove kuće. Radne obveze Tihomira i stalno seljakanje po svijetu odgodilo je završetak gradnje.

Međutim, kako je obitelj financijski potkovana , nije im bio problem kupiti peterosobni stan od 300 četvornih metara u strogom centru Zagreba.

Smatra da je Hrvatska i Zagreb bolji izbor i za nju i za njihovih četvero djece, dvije kćeri i dva sina . Obitelj je Sanja podizala dok je Tihomir zarađivao. Želi i ostatak života posvetiti obitelji.

Veliki je domoljub , pričaju oni koji je poznaju, i praktična je vjernica . Često sudjeluje na duhovnim obnovama. Cijela obitelj je izrazito pobožna.

Navodno Zagreb nije usputna stanica Oreškovićevih nego tu planiraju ostati dugo. Tihomir, kaže izvor blizak njemu, ne planira da mu premijerska funkcija bude usputna epizoda u životu, ali ni u politici. Njemu je drago biti u blizini svoje rodne Like, koju može posjetiti, a Sanja je napokon ispunila svoju želju o povratku u domovinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 357
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela