News

Komentari 0

Samsung pregovara o podizanju cijena čipova do čak 20 posto...

Samsung pregovara o podizanju cijena čipova do čak 20 posto...

Tajvanski div prognozirao je 37-postotni rast prihoda u tekućem tromjesečju, predvidjevši vrlo tijesne kapacitete za proizvodnju čipova u ovoj godini zbog globalne krize...

Južnokorejski elektronički div Samsung Electronics pregovara s klijentima o podizanju cijena čipova u ovoj godini do 20 posto, izvijestio je Bloomberg u petak.

- Brojni proizvođači čipova žele podići cijene kako bi pokrili rastuće troškove materijala i logistike - piše Bloomberg, citirajući upućene izvore.

Samsung nije odmah bio dostupan za komentar informacije o pregovorima.

Južnokorejska tvrtka drugi je po veličini proizvođač čipova u svijetu, nakon Taiwan Semiconductor Manufacturinga (TSMC-a).

Tajvanski div prognozirao je 37-postotni rast prihoda u tekućem tromjesečju, predvidjevši vrlo tijesne kapacitete za proizvodnju čipova u ovoj godini zbog globalne krize koja je napunila knjige narudžbi i omogućila proizvođačima da naplaćuju visoke cijene.

Samsung je prilikom predstavljanja poslovnih rezultata krajem travnja istaknuo da je potražnja velikih kupaca veća od raspoloživih kapaciteta, procijenivši da se situacija neće poboljšati u dogledno vrijeme.