Obavijesti

News

Komentari 0

Sanader dolazi u Sabor tek u srijedu, spremaju mu "doček"?

Sanader dolazi u Sabor tek u srijedu, spremaju mu "doček"?
1

Andrija Hebrang kazao je kako neće popiti kavu sa bivšim prmijerom jer ima gastritis. Čaj ne voli, a sokove ne pije jer imaju razne kemijske aditive

VIDEO

 Sabor će glasati o aktiviranju mandata Ivi Sanaderu. Iako bi mu u petak trebao biti prvi radni dan, HDZ-ovci ga u zastupničkim klupama očekuju tek u srijedu. Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks ranije je rekao da će Sanader imati "dostojan doček", a što to znači nije pojasnio. HDZ-ovci Branko Bačić i Andrija Hebrang uvjereni su da nikakvog specijalnog dočeka neće biti, jer to nije bio slučaj ni s ostalim zastupnicima. Hebrang ga i dalje smatra vjerojatnim budućim kolegom jer ne zna hoće li prihvatiti odluku Sabora da mu se aktivira mandat. Možda je ne prihvati, rekao je Hebrang i podsjetio da je Sanader kada je napuštao funkciju premijera rekao da odlazi zauvijek i da se ne vraća u politiku. No, zna kako će se postaviti na Sanadera ako će on napadati bivšu stranku i kolege.

- Za mene je on otpadnik HDZ-a i ako će napadati politiku HDZ-a bit ću prema njemu žestok kao i prema svakom drugom. Imat će status jednak svima koji rade protiv HDZ-a - rekao je Hebrang. Na pitanje planira li s bivšim stranačkim šefom popiti kavu, čaj, sok ili vodu odgovara:- Vjerojatno ne, jer u zadnje vrijeme imam gastritis pa mi kava baš ne pada dobro na želudac. Čaj ne volim jer ga pijem samo kad sam bolestan, a sada sam zdrav. Sok, ne vjerujem, jer ima razne kemijske aditive, vodu prijem samo mineralnu koju on ne voli pa nema šanse da je zajedno popijemo - rekao je Hebrang suzdržavajući se od smijeha. Bačić smatra da Ivo Sanader neće biti pretjerano aktivan u radu Sabora.

- Vidjet ćemo kako će se postaviti. S obzirom na iskustva zadnjih nekoliko dana mislim da njegovi istupi neće biti u skladu sa stavovima HDZ-a - izjavio je.Vladimir Šeks rekao je da vjerojatno neće popiti kavu s Ivom Sanaderom. Nije bio raspoložen za razgovor o njemu, ali je zato s novinarima spremno razglabao o kolačima.

- Imate fine kolače, poznati su slavonski kolači s orasima i makom. Oni koji su prepotentni trebaju jesti kolače s makom. Za ove druge koji imaju insuficijenciju potentnosti za njih su orasi - rekao je. Laburist Dragutin Lesar smatra da će povratkom Sanadera u zastupničke klupe najteže biti zastupnicima HDZ-a posebno onima koji su se, dok je bio na vrhuncu vlasti, tukli i gurali da mu budu što bliže.

- Oni će sada morati od njega bježati kao od kuge. Ja sam u poziciji da kao slobodan čovjek s njim mogu razgovarati. Kada je bio na vrhuncu moći, osim službenih, s njim nisam imao nikakvih kontakata - rekao je Lesar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.