Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
25 komentara

Sanader i Rožić bez imuniteta, dućani će birati radno vrijeme

Zanimljivo je da su neki HDZ-ovci rekli da se protive radu nedjeljom jer je Hrvatska kršćanska zemlja. Ronko je glasovao protiv, no kasnije je rekao da je 'fulao' gumb

Goran Stanzl/Pixsell
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
25 komentara

Sabor je u petak potvrdio odluku Mandatno–imunitetnog povjerenstva da se skine imunitet Ivi Sanaderu i odobri kazneni progon zbog sumnje da je primio mito u aferama Hypo i Mol. Suzdržana je bila jedino Jerković (SDP) dok je protiv bio Zdravko Ronko (SDP). On je pak kasnije se opravdavao i rekao da nije bio protiv skidanja imuniteta, već da je slučajno pritisnuo krivi gumb.

Sabor je potvrdio i odluku da se skine imunitet HDZ-ovu zastupniku Vedranu Rožiću zbog kaznenog progona i sumnji u malverzacije u nogometnom klubu Hajduk. Izmjene zakona o trgovini podržali su svi zastupnici osim Marijane Petir (HSS) i HDSSB-ovaca Bore Grubišića i Dinka Burića. Trgovci će po novome moći sami birati radno vrijeme trgovina. Zanimljivo je da su pojedini HDZ-ovci u raspravi rekli da se protive radu nedjeljom jer je Hrvatska kršćanska zemlja, no svejedno su ga podržali kao stranački poslušnici. Sabor je također potvrdio izmjene zakona koji će omogućiti da se umirovljenici prebace iz 2. mirovinskog stupa u 1. stup ako bi im se time mirovina povećala. Sabor je također dopunio svoj dnevni red pa će do kraja sjednice raspravljati i o zakonu kojim se poništavaju svi akti bivše JNA, SFRJ te Republike Srbije.

Franić zabrinut za zvijezde

Zdenko Franić (SDP) u petak je u Saboru bio zabrinut za zvjezdano nebo u raspravi o konačnom prijedlogu Zakona o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja.

- Čak 99 posto stanovnika Sjeverne Amerike na noćnome nebu više ne vidi našu galaksiju, Mliječnu stazu ili Kumovu slamu. U Europi je tek nešto bolje ali i dalje od 90 do 95 posto ljudi ne vidi zvjezdano nebo – rekao je Franić i zaključio da se onečišćenje okoliša može smanjiti i smanjivanju svjetlosnog onečišćenja.

Podsjetimo da je u raspravi o istom zakonu tijekom veljače ove godine Franić također rekao da se trebamo potruditi ' da i zaljubljeni u Hrvatskoj još uvijek mogu reći svojoj dragoj skinut ću ti zvijezde s neba'.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message