Obavijesti

News

Komentari 91

Sanader zatražio da mu počnu isplaćivati zastupničku plaću

Sanader zatražio da mu počnu isplaćivati zastupničku plaću
1

Zahtjev se temelji na zakonu, a pravo na plaću smije koristiti jer nije pravomoćno osuđen. Plaću je, podsjetimo, primao i Branimir Glavaš dok je bio u bijegu

VIDEO

Ivo Sanader je tražio da mu počnu isplaćivati zastupničku plaću, piše Večernji list koji se poziva na saborski ured za odnose s javnošću. Sanader je prošle godine odmrznuo mandat no rekao je da ne želi primati plaću jer ima druge prihode. Njegov zahtjev se temelji na zakonu, a pravo na plaću smije koristiti jer nije pravomoćno osuđen. Plaću je, podsjetimo, primao i Branimir Glavaš dok je bio u bijegu. 

Na Sanader zahtjev je na svojoj Facebook stranici u četvrtak upozorio i šef laburista Dragutin Lesar. 

'Opljačkao je zemlju, a sad od nje traži plaću'

I dok bivši premijer Ivo Sanader od Sabora traži plaću, oporbeni zastupnici i HDZ-ov koalicijski partner HSS slažu se da bi trebalo mijenjati zakon koji dužnosnicima koji su u bijegu od hrvatskog pravosuđa omogućuje da primaju punu plaću sve do pravomoćne sudske presude. 

- Zakon o plaćama dužnosnika nije osobito pravedan ni pošten. Dakle, čovjek kojeg se tereti da je opljačkao svoju zemlju sad od te zemlje traži još i plaću, i to kao bjegunac pred zakonom. To nije prvi takav slučaj, to se dogodilo i s Branimirom Glavašem. Trebalo bi promijeniti propise da oni koji ne priznaju pravosuđe ove zemlje ne mogu od te zemlje dobiti ništa, a kamoli plaću - rekao je Nenad Stazić. 

Lesar: Zakon je skandalozan

Čelnik laburista Dragutin Lesar zakon je skandalozan. Podsjetio je da za razliku od dužnosnika, koji ako je i osuđen na kaznu do šest mjeseci zatvora ima pravo na plaću i sve ostale privilegije dok radnik, ako se pet dana ne pojavi na poslu jer su u pritvoru, gubi posao. 

- Očekujem da će doktoru Sanaderu, osim plaće, dati i zastupnički paušal i naknadu za odvojeni život - ironičan je Lesar.

Napomenuo je da je prije pola godine od premijerke Kosor tražio da se ispravi ova sramota, ali se ona na to oglušila. Smatra da je ova situacija "dil Sanadera i HDZ-a'. 

- Vladajuća većina je gubitkom Sanadera i Čehoka izgubila dvije ruke u Saboru. Ako Sanader zamrzne svoj mandat i prima plaću, HDZ ima mogućnost da popuni to prazno mjesto. Taj glas im je strašno bitan do izbora! - rekao je.

'Nije to dil koalicije i Sanadera'

Josip Friščić (HSS) smatra da bi zakon o plaćama dužnosnika trebalo promijeniti prije izbora.

- Sanader nije tražio ništa što nije regulirano, ali možda neke stvari nisu dobro regulirane, ali su takve kakve jesu. Ja sam za preciznu regulaciju, ako je moguće u ovom sazivu, da ne ostavljamo repove za druge - izjavio je.

Tvrdi da koalicija nema nikakav 'dil' sa Sanaderom, ali nije htio govoriti u ime HDZ-a:

- On je zastupnik HDZ-a i oni u HDZ-u promišljaju kako konzumirati svoje pravo na 66 zastupnika - rekao je Friščić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 91

VIDEO

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'
TRAGEDIJA KRAJ ZAGREBA

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'

Oko 12 sati u Rugvičkoj ulici dijete je smrtno stradalo u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao kamion. U tijeku je očevid, kratko je objavila zagrebačka policija. Neslužbeno doznajemo da se radi o curici

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje
UPOZORENJE DHMZ-A

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje

SAMOBOR - Olujni vjetar slomio je dreveće koje je palo na cestu kod Samobora i otežala promet. - Stabla su pala na ulazu u Samobor, odnosno izlaz Bobovica sa autoceste ispred Bregane - rekao nam je čitatelj. Velika promjena vremena s jakom kišom i olujnim vjetrom već je u ponedjeljak poslijepodne i navečer stigla u neke krajeve naše zemlje. Za središnji i istočni dio Hrvatske oglašen je narančasti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena. Za ostatak zemlje oglašen je žuti meteoalarm zbog grmljavine. U nekim mjestima nema struje.
Susjedi o vozaču koji je pregazio curicu: 'Mladić je danima pazio kako vozi, ali cesta je užasna'
TRAGEDIJA U DUGOM SELU

Susjedi o vozaču koji je pregazio curicu: 'Mladić je danima pazio kako vozi, ali cesta je užasna'

Vozač kamiona skretao je u sporednu ulicu i pritom udario djevojčicu. ‘Ljudi pomozite, zovite Hitnu’, u šoku je vikao vozač