Obavijesti

News

Komentari 60

Sanaderov austrijski odvjetnik tvrdi: Pristat će da ga se izruči

Sanaderov austrijski odvjetnik tvrdi: Pristat će da ga se izruči
1

Odvjetnik Werner Suppan izjavio je kako će cijeli postupak izručenja trajati oko 10 dana. Ponovio je novinarima da Ivo Sanader nije bježao od hrvatske policije

VIDEO

Ispred austrijskog istražnog zatvora u subotu se oko 18 sati pojavio Sanaderov austrijski odvjetnik Werner Suppan. Suppan, kojeg je odabrao sam Sanader, išao je pričati sa svojim branjenikom. Po izlasku iz istražnog zatvora, gdje je pritvoren bivši premijer, Suppan je izjavio kako mu je Sanader rekao da će pristati na izručenje Hrvatskoj. Kaže kako mu je Sanader rekao da se želi što prije vratiti u Zagreb kako bi raščisti stvari. Dodao je kako je u nedjelju za 10 sati ujutro zakazano novo ročište na kojem će Sanader čuti za što ga točno hrvatske vlasti terete.. 

- Ivo Sanader rekao mi je kako je spreman surađivati sa hrvatskim vlastima. Cijeli postupak trebao bi biti gotov za desetak dana. Ponavljam da Sanader nije bježao od policije iz Hrvatske - kaže odvjetnik. 

Dodao je kako se bivši premijer dobro osjeća i da je njegovo zdravlje uredu.

Od austrijske policije koja ga je privela doznajemo kako su ga uhitili dok se vraćao prema Hrvatskoj.

'Austrijske vlasti trebale bi ga ispitati o Hypo banci'

Austrijski Krone piše kako bi austrijske vlasti trebale iskoristiti što imaju Ivu Sanadera i spitati ga o slučaju Hypo. Istaknuli su kako bi bivši hrvatski premijer mogao austrijskim istražiteljima dati vrijedne podatke, osobito bi mogao rasvjetliti ulogu bivšeg bavarskog premijera Edmunda Stoibera pri preuzimanju Hypa od strane bavarskog BLB-a, kao i uloge tadašnje austrijske ministrice vanjskih poslova Ursule Plassnik i šefa Pučke stranke u Koruškoj Josefa Martinza. 

Kulterer: Sanadera nisam vidio godinama

O aferi Hypo za Kleine Zeitung govorio je u subotu i Wolfgang Kulterer, bivši šef te banke koji je optužen za pronevjeru i mnoge druge malverzacije. U intervju se osvrnuo na načine lobiranja pri ulasku na hrvatsko tržište. Kulterer tvrdi kako Sanadera nije vidio godinama. Rekao je da je Hypu pomogao tadašnji ministar vanjskih poslova Mate Granić, čiji je Sanader bio zamjenik. Za Sanaderova prijatelja Roberta Ježića, kojeg je jednom prilikom opisao kao dobrog lobista, sada tvrdi da ga je vidio svega par puta. Ponovio ej nekoliko puta da o kriminalnim radnjama nije ništa znao te istaknuo kako Sanadera ne traže zbog Hypo banke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa