Obavijesti

News

Komentari 29

Ivo Sanader danas i službeno postao osumnjičenik u Austriji

Ivo Sanader danas i službeno postao osumnjičenik u Austriji
1

Nagađa se kako bi bivši premijer sudu mogao ponuditi jamčevinu u zamjenu da ga se pusti iz ekstradicijskog pritvora. Njegov hrvatski odvjetnik sutra putuje u Austriju

VIDEO

Glasnogovornica Središnjega austrijskog Državnog odvjetništva u Beču nadležnog za korupciju Eva Habicher potvrdila je za Večernji list da im je u ponedjeljak poštom stigla kaznena prijava za pranje novca protiv bivšega hrvatskog premijera. Tako je Sanader od danas za Austriju i službeno postao osumnjičenik. 

Ivo Sanader će u ćeliji salzburškog pritvora biti najkraće do 27. prosinca. Tada ponovno izlazi pred suca, kojem bi trebao reći pristaje li na izručenje.

- Kod nas je danas sve mirno. Čekamo što će biti na sljedećem ročištu i kako ćemo dalje. Sanader zasad nema najavljenih novih posjeta, no u stalnom je telefonskom kontaktu s odvjetnicima. Naravno, omogućit će mu se i posjeti odvjetnika, ali i rodbine, ako oni budu to tražili - rekao nam je upravitelj salzburškog zatvora Dietmar Knebel.

Nagađa se kako bi bivši premijer sudu mogao ponuditi jamčevinu u zamjenu da ga se pusti iz ekstradicijskog pritvora. Bečki odvjetnik Gerald Ganzger, koji je radio na slučaju izručenja Vladimira Zagorca, rekao je za Vjesnik kako se gotovo ne sjeća slučaja kad je austrijski sud bilo kome odbio kauciju.

- Znam samo za slučaj žene koja je bila u pritvoru zbog ubojstva, koju su držali u pritvoru do izručenja - kazao je Ganzger. Glasnogovornica salzburškog tužiteljstva Barbara Feichtinger objasnila je da Sanader trenutno ne može izaći na slobodu uz jamčevinu jer mu je sudac odredio pritvor zbog opasnosti od bijega, ali i po drugim zakonskim osnovama, uz koje je puštanje uz kauciju nemoguće. No, na novom ročištu sudac može promijeniti svoju odluku.

- Ne mogu još reći ništa vezano uz jamčevinu. Sutra putujem u Austriju gdje ću se sastati sa Sanaderovim austrijskim odvjetnikom i nakon konzultacija s njim ću znati nešto više o postupku - rekao nam je Sanaderov hrvatski odvjetnik Goran Suić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C