Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Sarajevo: Bivši borci blokirali ulice i sukobili se s policijom

Prosvjednici su policajce napali zastavama sa znakovljem Armije BiH. Stotinjak prosvjednika istodobno je zaposjelo ulicu kod zgrade u kojoj je sjedište parlamenta Federacije BiH

9 komentara

Nekoliko stotina razvojačenih pripadnika Armije Bosne i Hercegovine u srijedu je izašlo na ulice Sarajeva u nastojanju da blokiraju promet središtem grada pri čemu su se sukobili s policajcima koji su ih u tome pokušavali spriječiti.

Do sukoba je došlo u ulici Obala Kulina Bana, ključnoj prometnici koja vodi prema starom dijelu grada gdje je oko 300 prosvjednika koji su se u povorci najprije kretali nogostupom izašlo na kolnik, a zatim su se sukobili s policajcima koji su osiguravali prilaze.

Prosvjednici su policajce napali zastavama sa znakovljem Armije BiH.

Stotinjak prosvjednika istodobno je zaposjelo ulicu kod zgrade u kojoj je sjedište parlamenta Federacije BiH.

Prosvjede su organizirale udruge koje pokušavaju natjerati federalni parlament da usvoji novi zakon o pravima razvojačenih branitelja, uključujući redovita mjesečna primanja za sve među njima koji su nezaposleni.

Dva doma parlamenta razmatrali su prijedloge tog zakona i obadva su ih usvojila no u različitim tekstovima, a postupak usuglašavanja do sada nije proveden.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message