Sardelić tvrdi: Jarnjak i Barišić su me 'upozorili' na ponašanje | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 19

Sardelić tvrdi: Jarnjak i Barišić su me 'upozorili' na ponašanje

Sardelić tvrdi: Jarnjak i Barišić su me 'upozorili' na ponašanje
7

Bivši predsjednik uprave HP-a je rekao kako su ga Barišić i Jarnjak dočekali u HDZ-u jer se nije javljao Barišiću na telefon. Sastanak je bio na rubu incidenta

VIDEO

Na suđenju u slučaju Fimi Media je u ponedjeljak na Županijskom sudu u Zagrebu svjedočio je bivši predsjednik uprave Hrvatske pošte Andrej Sardelić. On je rekao kako ga je Kalmeta 2006. upoznao s Barišićem i rekao mu da je Barišić rizničar stranke i čovjek zadužen za marketing. 

- Barišić mi je onda rekao da je HDZ još od 1999. dužan HP-u 1,5 milijuna kuna te da bi se taj problem trebao riješiti poslovanjem s Fimi Medijom - rekao je Sardelić. Dan ili dva iza toga kod njega je došla Nevenka Jurak, direktorica Fimi Medije. Rekao joj je da ima neki projekt izlaska marke, ali da za to postoji procedura te da se javi službama marketinga. - Nije bila zadovoljna. Kasnije me nazvao Barišić ali mu se nisam odmah javio. Onda me nazvao Kalmeta i rekao mi da moram doći u HDZ. Tada mi je postalo jasno da postoji problem - rekao je Sardelić. 

"Morao sam im se ispričati"

U HDZ-u su ga čekali Jarnjak i Barišić. 

 Nisam pošteno ni promiješao kavu kada su me upozorili na ponašanje. Što si ja dopuštam, znam li na koji sam način postavljen, da isto tako mogu biti smijenjen, da nije moje da se ne javljam, upozoren sam na svoje ponašanje  - rekao je svjedok. Dodao je kako mu je to rekao Jarnjak, a Barišić je samo kimao glavom.

- Morao sam se ispričati, bilo mi je neugodno - rekao je svjedok. Dodaje da je morao dati svoj broj Barišiću i javiti mu se kad ga zove jer inače "zna što slijedi". Svjedok je rekao i kako je s tog sastanka bio gotovo istjeran, kako nije ni kavu uspio popiti.

- Bilo je na rubu incidenta, rekli su mi da izađem van i da tu nemam što tražiti - rekao je svjedok. Posvjedočio je da ga je Barišić 2007. pozvao u Carinu i tada mu rekao da se i u toj godini poslovi moraju obaviti s Fimi Medijom.    

- Rekao sam mu da postoji zakonska procedura. Ubrzo nakon toga sam smijenjen - rekao je Sardelić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija:  Prošlo je dosta vremena otkad je umro
UŽAS U ZAGREBU

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija: Prošlo je dosta vremena otkad je umro

U petak navečer policija je u stanu na Trešnjevci pronašla tijelo muške osobe. Još nije poznat uzrok smrti...

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem
PRIČA O BARTULICI

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem

Plus+ Stephen Nikola Bartulica u devedesetima se pojavio u Hrvatskoj. Tada je počeo njegov uspon od Ministarstva vanjskih poslova do EU parlamenta
Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen
STRAVA KOD DUGOG SELA

Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen

Osumnjičeni 70-godišnjak je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje, objavila je Policijska uprava zagrebačka.