Obavijesti

News

Komentari 37

Sarnavka se Vladi na 'Fejsu' žalila na Ministarstvo zdravlja

Sarnavka se Vladi na 'Fejsu' žalila na Ministarstvo zdravlja
1

HZZO-ov broj sam jedva pronašla, ali je stalno zauzeto. Imam karcinom i primam kemoterapiju. Na bolovanju sam od operacije, napisala je Sarnavka na Facebooku

VIDEO

Predsjednica udruge B.a.B.e. Sanja Sarnavka, koja se bori s rakom dojke, na službenom profilu Vlade RH na Facebooku požalila se kako joj se na telefone HZZO-a i Ministarstva zdravlja nitko ne javlja. Dodala je kako HZZO čak protiv nje i njene liječnice podnosi prijavu. 

- HZZO-ov broj sam jedva pronašla, ali je stalno zauzeto. Imam karcinom i primam kemoterapiju. Na bolovanju sam od operacije. Sada mi je javila liječnica opće prakse da HZZO protiv mene, a valjda i nje, podnosi prijavu jer sam u intervjuu u Gloriji rekla da povremeno nešto odradim za svoju organizaciju - B.a.B.e. i Kuću ljudskih prava još više i to volonterski - napisala je Sarnavka na Facebooku. Dodaje kako će tražiti psihijatrijski pregled da joj objasne kako je uopće dosad preživjela u ovoj državi. 

- Pa gdje to ima da te prozivaju zato što povremeno nešto napraviš, i to bez novčane nadoknade i to teško bolesna. Kritizirala sam sustav u intervjuu pa to sada valjda Imperija uzvraća udarac - napisala je. Iz Vlade su joj odgovorili kako su poslali upit u HZZO i u ministarstvo te će joj se javiti s povratnim informacijama.

HZZO: Sarnavki nismo prijetili tužbom

Niti HZZO niti kontrolorka HZZO niti bilo tko iz zdravstvenog sustava nije se nekorektno ponio prema gospođi Sanji Sarnavki niti joj prijetio bilo kakvom tužbom ili prekidom bolovanja. Žao nam je što je gospođa Sanja Sarnavka, u ovom teškom životnom razdoblju, kada se bori s teškom bolešću, u čemu ima punu podršku HZZO-a i cijelog zdravstvenog sustava, osjeća da je nepravedno tretirana no ostaje činjenica da će gospođa Sarnavka, kao i svaki drugi pacijent od HZZO-a i zdravstva dobiti najbolju moguću skrb i njegu, koju joj izdvajanja građana u zdravstveni fond mogu osigurati, priopćio je u utorak HZZO.. 

- U konkretnoj situaciji, gospođa Sarnavka je na važećem bolovanju do 19. prosinca, kada će se utvrditi opravdanost njegovog produljenja. Kontrola HZZO-a je ustvrdila da bolovanje i oporavak nakon operacije teku uredno i u skladu s pravilima. Štoviše, kontrolorka HZZO je obavila svoju dužnost u skladu s najvišim standardima struke. Kontrolori HZZO osiguravaju da se novci namijenjeni liječenju osiguranika troše namjenski i u skladu sa pravilima - kažu u HZZO-u.

- HZZO nikada ne pokreće tužbe protiv svojih osiguranika već u slučaju kada se utvrdi da bolovanje više nije opravdano, prekida bolovanje, što se naravno, ne odnosi na ovaj slučaj niti bilo koji slučaj kad je osiguraniku u tijeku kemoterapija - piše u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu