Obavijesti

News

Komentari 701

Reisman: Spolni odgoj u školi proširit će i spolne bolesti

 Reisman: Spolni odgoj u školi proširit će i spolne bolesti
5

U organizaciji Kluba zastupnika HDZ-a Reisman je održala kratko predavanje u Saboru, prije kojeg su joj se HDZ-ovci ispričali za, kako tvrde, zastrašujuće napade

VIDEO

Judith Reisman je u organizaciji Kluba zastupnika HDZ-a u prostorijama Hrvatskog sabora održala predavanje na temu 'Spolni odgoj u školama - iskustva iz Sjedinjenih Američkih Država', a osim nje govorio je i Timothy Tate.

Predavanje je izazvalo veliku pozornost javnosti i medija, pa je Reisman dok je dolazila rekla da je interes toliki, a ona se čak ne kandidira na izborima. Prije predavanja HDZ-ovci su izrazili žaljenje zbog neutemeljenih napada na Reisman, naročito zbog optužbi za antisemitizam.

- Bili ste izvrgnuti napadima zastrašujuće kampanje verbalnog nasilja i primitivizma kojoj su se pridružili i ljudi koji bi po funkciji trebali širiti akademske slobode. No, dr. Reisman, postoji i drugačija Hrvatska koja je doista tolerantna i napredna, a koja se možda neće s vama složiti oko svega ili nekih teza, ali koja će vas saslušati i raspravljati u duhu istinskog dijaloga i uvažavanja. To je prava slika Hrvatske, rekao je na početku Ivo Stier. 

PROČITAJTE ŠTO JE REISMAN REKLA ZASTUPNICIMA HDZ-A

I Željko Reiner iskoristio je priliku da naglasi kako Hrvatska njeguje kulturu dijaloga i diskusije , kao i uvjerenje da će se Reisman u Saboru susresti s atmosferom s kakvom se susrela na medicinskom fakultetu.

'Seksualni odgoj povećat će broj pobačaja i spolnih bolesti'

Reisman je na početku predavanja rekla kako je za nju neprihvatljiva kazna za urednicu emisije 'Slika Hrvatske' Karolinu Vidović Krišto koja je, podsjetimo, skinuta s programa nakon što je obradila temu seksualnog odgoja.

Tijekom izlaganja je iskoristila priliku da još jednom spomene kako će uvođenje seksualnog odgoja dovesti do širenja spolnih bolesti među maloljetnicima te većeg broja pobačaja, a nakon nje kratko izlaganje je imao Timothy Tate. 

U izlaganju je često spominjala Alfreda Kinseya. Kako je objasnila, cijeli spolni odgoj temelji se na njegovim radovima zbog čega je to fokus njezinog rada. Dodala je da prema objavljenim podacima Hrvatska ima jednu od najnižih razina seksualne traume kod djece, a spomenula je i da je Aleksandar Štulhofer koji je radio na kurikulumu seksualnog odgoja, učio na Sveučilištu Kinsey.

Nakon predavanja rasprava: Pokazali smo da postoji mogućnost dijaloga

Nakon predavanja, Stier je otvorio raspravu, a on je i prvi postavio pitanje. Zanimalo ga je koliko je bila važna rasprava o ovoj temi u SAD-u na što je Reisman rekla  kako ni roditelji u SAD-u nažalost nisu znali da djeca uče na način na koji su učila i dodala da se šokirala prvim udžbenicima na tu temu.

Jandroković ju je pitao je li naš spolni odgoj liberalniji nego u drugim zemljama na što je odgovorila da opasnost predstavlja prevelika fleksibilnost, odnosno da se profesorima daje previše fleksibilnosti da predaju što žele bez odgovornosti.

Antu Babića zanimalo je kome je u interesu uništiti institucije braka i obitelji, na što je Reisman rekla da misli da obitelji prijeti uništenje i da bi se to dogodilo trebaju se srušiti moralne vrijednosti. Dodala je kako zna da se obitelj mora uništiti kako bi se preuzela kontrola nad djecom.

Nakon rasprave Ivo Stier se zahvalio Judith Reisman i dodao da su svi zajedno danas pokazali da postoji volja i mogućnost i da se može otvoriti dijalog.

- Zaključak je da je dijalog pravo i obveza i to je potrebno zbog građana, a u fokusu moraju biti prava djece, a ne naša ideologija ili svjetonazor, rekao je Stier i tako završio sjednicu u Hrvatskom saboru.

Bila je i na Medicini i FPZG-u

Reisman je u srijedu sudjelovala na tribini na Medicinskom fakultetu gdje je imala predavanje 'Utjecaj hiperseksualizacije na društvo i razvoj ljudske osobnosti'. Trebala je uslijediti javna tribina na Filozofskom fakultetu sa seksologom Aleksandrom Štulhoferom, no zbog prevelikog interesa sve je otkazano.

Udruga Vigilare na svojoj je Facebook stranici objavila kako će se Štulhofer i Reisman sučeliti u četvrtak u 17.30 sati, no još nije poznato na kojoj lokaciji. 

Američka komunikologinja Reisman je u utorak držala predavanje studentima Fakulteta političkih znanosti tijekom kojeg se verbalno sukobila sa studentima, ali i dekanom Nenadom Zakošekom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 701
VIDEO

VIDEO Jako nevrijeme s tučom pogodilo je Slavonski Brod: 'Ode mi svo cvijeće, a i jagode'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Jako nevrijeme s tučom pogodilo je Slavonski Brod: 'Ode mi svo cvijeće, a i jagode'

SLAVONSKI BROD - Jaka grmljavina nakon toga je počeo padati led i kiša. Jedno pet minuta sigurno. Uništeno mi je cvijeće i jagode, kazala je čitateljica. Slavonski Brod pogodilo je snažno nevrijeme. DHMZ je najavio da će tijekom dana prevladavati sunčano vrijeme uz moguće lokalne pljuskove sredinom dana, pretežno na istoku zemlje. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu jugozapadni vjetar.

Pobjednik Eurosonga Nemo deklarira se kao nebinarna osoba. Evo što taj pojam znači
PREDSTAVNIK ŠVICARSKE

Pobjednik Eurosonga Nemo deklarira se kao nebinarna osoba. Evo što taj pojam znači

Nebinarna osoba je osoba čiji se rodni identitet i/ili ekspresija ne podudaraju s rodom koji joj je pripisan pri rođenju, navodi portal Dugineobitelji...
VIDEO U Velikoj Gorici snimili su prašinski vrtlog: 'Ma to je baby tornado za doček Baby Lasagne'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO U Velikoj Gorici snimili su prašinski vrtlog: 'Ma to je baby tornado za doček Baby Lasagne'

VELIKA GORICA: Snimka je nastala ne pretjerano daleko od zračne luke na koju slijeće Baby Lasagna, pa su se neki odmah našalili "Evo ga, baby tornado za doček Baby Lasagne"... Kako navode specijalizirani portali, ova pojava traje kratko, najčešće do jedne minute...