Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

Satelitska potraga za Dinom se nastavlja na zahtjev Vlade

Na tegljaču, koji je plovio pod nizozemskom zastavom bilo je 14 članova posade. Uz hrvatskog kapetana bili su većinom Ukrajinci, te po jedan Rus, Južnoafrikanac i Filipinac. Brod je potonuo, trojica su spašena

11 komentara
Obitelj Dine Miškića, nestalog hrvatskog kapetana broda Bourbon Rhode, koji je na sjevernom Atlantiku zbog posljedica uragana Lorenzo potonuo još 26. rujna, sve nade sada polaže u satelite koje koristi Europska agencija za pomorsku sigurnost (EMSA), nakon što je aktivna potraga za nestalim Miškićem i njegovim kolegama u petak prekinuta.
SATELITSKE SNIMKE NE POKAZUJU NIŠTA Očajni otac kapetana: Mi nismo izgubili nadu, Dino će se vratiti

Satelitsko snimanje, piše Jutarnji list, nastavit će se i ovaj tjedan iako je prvotni plan bio da EMSA koristi satelite samo do ovog ponedjeljka. Snimanje se nastavlja na zahtjev hrvatske Vlade, koja je, kažu nam sugovornici, u stalnom kontaktu sa suprugom nestalog hrvatskog pomorca, koja je molila nadležne da se potraga u tom obliku nastavi, a hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sastao se u ponedjeljak s ukrajinskim i francuskim kolegom kako bi vidjeli što dalje.

ZADNJE SNIMKE NEUPOTREBLJIVE Potraga za Dinom se nastavlja: Nove snimke stići će popodne

Hrvatska Vlada aktivno surađuje i s francuskom službom za spašavanje, koja određuje koordinate i područje pretrage, te su i oni upoznati s nastavkom satelitskog snimanja.

>>> Više pročitajte OVDJE.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message