Obavijesti

News

Komentari 0

Satima bili zarobljeni u zaleđenim žičarama, spasili ih ujutro

Satima bili zarobljeni u zaleđenim žičarama, spasili ih ujutro
2

Službe za spašavanje u Novom Meksiku uspjele su spasiti ugostiteljske djelatnike iz dvije žičare nakon što su njihove vožnje kući iz otmjenog restorana zaustavljene zbog sigurnosnih razloga i lošeg vremena

VIDEO

Nova godina započela je zastrašujuće za ugostiteljske djelatnike koji su satima proveli zaglavljeni u zaleđenim žičarama viseći iznad planina Sandia u Novom Meksiku, piše New York post.

Službe za spašavanje uspjele su izvući 20 ugostiteljskih djelatnika i još jednog putnika, koji je ostao sam, iz žičara nakon što su njihove vožnje kući iz otmjenog restorana zaustavljene zbog sigurnosnih razloga u subotu u ranim jutarnjim satima, priopćio je ured šerifa okruga Bernalillo. Zaposlenici Sandia Peak žičare i Ten 3 restorana, koji se nalazi na vrhu planine, nasukali su se u žičarama i ostali tako visjeti u zraku od 2 sata ujutro do subote poslijepodne.

Prema dužnosnicima, dvadeset ljudi izvađeno je iz prve žičare i spušteno niz planinu uz pomoć spasilaca oko 13 sati. Usamljeni putnik u drugoj žičari spašen je do 16 sati.

Spašavanje, Novi Meksiko

Operateri su morali zaustaviti posljednje žičare niz planinu u subotu ujutro zbog zaleđivanja koje je utjecalo na kabel za hitne slučajeve.

- Kabel je pao unutar sustava i nije bilo sigurno raditi s njim. Dakle, morali smo prekinuti rad zbog jakog vjetra i poledice i nažalost ostali smo nasukani - rekao je generalni direktor tramvaja Sandia Peak, Michael Donovan.

Zarobljeni radnici su imali pristup vodi, hrani i dekama, navodi se u izvješću. Prema AccuWeatheru, osim niskih temperatura problem su predstavljali i snažni udari vjetra koji su dostigli 46 mph.

Zaglavljeni putnici, Novi Meksiko

Fotografije koje je objavila Colleen Elvidge, žena koja je zapela u prvoj žičari, prikazuju zaposlenike u trenirkama s kapuljačama i stisnute u deke.

Žičara Sandia Peak već je doživjela slične incidente, 2015. godine 140 ljudi, uključujući par koji se upravo zaručio, nasukalo se na nebu nekoliko sati. Turistička atrakcija i restoran u području Albuquerquea ostaju zatvoreni zbog jakog vjetra i opasnih uvjeta, objavio je Ten 3 na svojoj web stranici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto