Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
10 komentara

Brojali milijune listića: Više od 270 umrlo jer su previše radili

Glasanje je većinom prošlo u miru, a  izlaznost je bila oko 80 posto od 193 milijuna Indonežana s pravom glasa koji su morali ispuniti do pet glasačkih listića na 800.000 glasačkih mjesta

10 komentara

Deset dana nakon što je Indonezija održala najveće svjetske jednodnevne izbore, više od 270 ljudi umrlo je od bolesti povezanih s prekomjernim radom zbog višesatnog prebrojavanja glasačkih listića.

Izbori održani 17. travnja u zemlji od 260 milijuna stanovnika, prvi su put bili objedinjeni, predsjednički te izbori za nacionalni i pokrajinski parlament, kako bi se smanjili troškovi.

Glasanje je većinom prošlo u miru, a  izlaznost je bila oko 80 posto od 193 milijuna Indonežana s pravom glasa koji su morali ispuniti do pet glasačkih listića na 800.000 glasačkih mjesta.

Međutim, provedba prebrojavanja glasova u samo osam sati u zemlji koja se prostire na gotovo 5000 kilometara od istoka do zapada pokazala se Herkulovim logističkim podvigom, a naposljetku i smrtonosnim za neke službenike koji su listiće prebrojavali ručno.

Do subote navečer, umrla su 272 dužnosnika, uglavnom od prekomjernih sati rada, a 1878 drugih otišlo je na bolovanje, rekao je glasnogovornik Generalnog izbornog povjerenstva (KPU), Arief Priyo Susanto.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message