Obavijesti

News

Komentari 3

Satnik Marko Pavković će se natjecati na Olimpijadi?

Satnik Marko Pavković će se natjecati na Olimpijadi?
8

Satniku je paraolimpijski veslački savez ponudio da im se pridruži. Ako bude mogao izbalansirati posao i treninge, možda ode i a na Olimpijadu

VIDEO

Stepenicu po stepenicu... i tako 24 puta barem jedanput u danu na protezama prijeđe satnik Marko Pavković (43) da bi došao na prvi kat u svoj karlovački stan. Prije mjesec dana izašao je iz zagrebačke Klinike za rehabilitaciju u Božidarevićevoj ulici i već se naviknuo na samostalan život.
- Prvo ujutro popijem kavu, doručkujem, pogledam što ima na vijestima, a zatim odlazim u trgovinu i pekarnicu po namirnice. Iskreno, ne volim kuhati sam sebi, ali sam presretan kad mi dođu moje kćeri Kim i Inja, pa im onda radim tjesteninu na različite načine i uživam kad viču kako im je fino - govori Pavković. Na njega je 17. ožujka nakon povratka iz Afganistana automobilom naletjela profesorica Bernardina Petrović i smrskala mu obje noge, zbog čega su mu liječnici zagrebačkog KBC-a Rebro morali amputirati potkoljenice. Još ne može voziti auto, no zato je potpuno svladao hodanje na protezama.
- Prvo spustim desnu nogu uz rub stepenice, a lijevom stanem na pola stepenice. I tako stepenicu po stepenicu.. Gore je lakše i puno brže ide - kaže Pavković, koji bi se ubrzo trebao preseliti u MORH-ov stan u Zagrebu. Nakon nesreće ministar obrane Branko Vukelić obećao je satniku naći odgovarajući stan, koji će imati dizalo i rampu za ljude s tjelesnim oštećenjima. Peteročlana obitelj koja je trenutačno u tom stanu seli se u veći, pa će se Pavković useliti za koji tjedan.
- Od srca hvala ministru obrane, koji je ispoštovao moju želju i založio se da taj posao bude odrađen. Zbog servisa za proteze, budućeg posla, ali i sportskih sadržaja koje Zagreb nudi to mi je puno prihvatljivija opcija od Karlovca - kaže satnik Pavković. U međuvremenu je dobio i ponudu paraolimpijskog veslačkog saveza da se pridruži njihovoj ekipi. Ako bude mogao izbalansirati posao i treninge, ne isključuje ni odlazak s reprezentacijom na Olimpijske igre u London.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'
TRAGEDIJA KRAJ ZAGREBA

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'

Oko 12 sati u Rugvičkoj ulici dijete je smrtno stradalo u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao kamion. U tijeku je očevid, kratko je objavila zagrebačka policija. Neslužbeno doznajemo da se radi o curici

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje
UPOZORENJE DHMZ-A

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje

SAMOBOR - Olujni vjetar slomio je dreveće koje je palo na cestu kod Samobora i otežala promet. - Stabla su pala na ulazu u Samobor, odnosno izlaz Bobovica sa autoceste ispred Bregane - rekao nam je čitatelj. Velika promjena vremena s jakom kišom i olujnim vjetrom već je u ponedjeljak poslijepodne i navečer stigla u neke krajeve naše zemlje. Za središnji i istočni dio Hrvatske oglašen je narančasti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena. Za ostatak zemlje oglašen je žuti meteoalarm zbog grmljavine. U nekim mjestima nema struje.
FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'
LED VELIČINE ORAHA

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'

Čitatelj nam je poslao fotografije nevremena koje je pogodilo Unčane u općini Dvor u ponedjeljak poslijepodne. DHMZ je poslao posebno upozorenje za dvije regije u utorak