Obavijesti

News

Komentari 0

Savjetovalištima za žrtve nasilja u obitelji dodijelili 20 ugovora vrijednih tri mil. kuna

Savjetovalištima za žrtve nasilja u obitelji dodijelili 20 ugovora vrijednih tri mil. kuna

Ugovori koji su danas potpisani nastavak su dobre prakse s kojom smo krenuli 2019. godine. U prethodne dvije godine financirano je 15 projekata i 20 udruga u vrijednosti šest milijuna kuna, istaknula je Mađerić

VIDEO

Državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić uručila je u utorak 20 ugovora vrijednih tri milijuna kuna udrugama koje pružaju usluge savjetovališta za žrtve nasilja u obitelj i žrtve seksualnog nasilja za 2021. godinu.

Ugovori koji su danas potpisani nastavak su dobre prakse s kojom smo krenuli 2019. godine. U prethodne dvije godine financirano je 15 projekata i 20 udruga u vrijednosti šest milijuna kuna, istaknula je Mađerić.

Današnji ugovori omogućit će savjetovalištima nastavak aktivnosti koje uključuju psihosocijalnu i pravnu pomoć žrtvama nasilja u obitelji i seksualnog nasilja, što je jedan od prvih koraka prema nastavku normalnog života.

Također, kroz programe će se provoditi edukacije zaposlenih u savjetovalištima o pravima i potrebama žrtava nasilja, njihove djece i žrtava seksualnog nasilja te edukacije članova županijskih timova na području rodno uvjetovanog nasilja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vlada je usvojila Nacionalnu strategiju zaštite od nasilja u obitelji od 2017. do 2022. godine, ratificirana je i stupila na snagu Konvencija Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te je usvojen novi Protokol o postupanju u slučaju nasilja u obitelji.

Otvoreno je šest novih skloništa u županijama gdje ih prije nije bilo, uspostavljeni su nacionalni i županijski međuresorni timovi na terenu, koji pružaju brzu zaštitu žrtvama.

Iz Ministarstva navode da je Hrvatska peta država u Europi koja je osigurala rad besplatne anonimne 24-satne telefonske linije - Nacionalnog pozivnog centra 116 006, koji radi 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, uključujući vikende, praznike i blagdane.

U tijeku je priprema Nacionalnog plana za suzbijanje seksualnog nasilja i uznemiravanja od 2022. do 2027. te izrada Nacionalnog plana za ravnopravnost spolova za isto razdoblje, kojim će se nastojati ukloniti sve oblike rodne diskriminacije i omogućiti uspostavljanje stvarne ravnopravnosti spolova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.