Obavijesti

News

Komentari 2

Korak u život: 30 mladih dobilo stipendije Rotary Kluba Zagreb

Korak u život: 30 mladih dobilo stipendije Rotary Kluba Zagreb
11

Stipendije, koje im pokrivaju troškove studiranja i života, brucošima su 5. studenoga u Dvorani ilirskog preporoda uručili predstavnici Rotary Kluba Zagreb Kaptol

VIDEO

Čak 30 mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi ove je godine upisalo željene fakultete zahvaljujući stipendijama koje su dobili u sklopu humanitarne akcije 'Korak u život'. Stipendije, koje im pokrivaju troškove studiranja i života, brucošima su 5. studenoga u Dvorani ilirskog preporoda uručili predstavnici Rotary Kluba Zagreb Kaptol, koji je organizator akcije.

U pet godina, koliko akcija traje, dodijeljena je 151 stipendija, čime je mladima koji nakon srednje škole napuštaju domove za nezbrinutu djecu omogućen nastavak obrazovanja. Neki od studija koje su odabrali ovogodišnji stipendisti su Ekonomski fakultet u Splitu, Agronomski u Zagrebu te Poljoprivredni u Osijeku.

- 'Korak u život' više je od novčane pomoći. Akcijom se mladima koji poput mene, koji nisu imali obitelj kao prvi i najvažniji oslonac, pruža perspektiva. Zahvaljujući ovome, bilo mi je lakše vjerovati u svjetliju budućnost - izjavio je predstavnik prošlogodišnjih stipendista, Alan Kljajić koji studira na zagrebačkoj Glazbenoj akademiji.

Opačić: Akcija je kristalno čista

Dodjeli je prirustvovala i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić koja je rekla da 'Korak u život' u ova tmurna vremena vraća vjeru u humanitarne akcije.

- Ovdje se uvijek točno zna tko novac daje, a tko ga prima. Akcija je kristalno čista i time osnažuje humanost. Očito jer s ponosom mogu reći da se prošle godine u domaćim humanitarnim akcijama prikupilo 77 milijuna kuna. Najčešći su donatori naši umirovljenici kojima za pomoći drugome nije teško izdvojiti novac iz svojih skromnih primanja - poručila je ministrica.

Sponzor su i 24sata

Ovogodišnji 'Korak u život' sponzorirali su brojni partneri, među ostalima i 24sataAkciju će zaključiti veliki humanitarni koncert Zagrebačke filharmonije koji će se održati 6. prosinca u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

U međuvremenu, od 14. studenoga do 7. prosinca počet će prikupljanje novca za stipendije studentima koji će dogodine upisivati fakultete. Svi zainteresirani u tom će periodu pozivom na 060 9001 moći uplatiti pet kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.