Obavijesti

News

Komentari 51

SDP: Prijevremeni izbori? O tome nismo niti raspravljali

SDP: Prijevremeni izbori? O tome nismo niti raspravljali
3

Josip Leko rekao je kako je potrebno da premijer i predsjednica razgovaraju. Vlasti usklađeno djeluju, potrebno je da se sastaju, rekao je predsjednik Sabora

VIDEO

Nakon nagađanja da bi parlamentarni izbori mogli biti prije jeseni , na sjednici Kluba SDP-a, tvrde sudionici, o toj se temi nije raspravljalo. Postoji li takva inicijativa od strane vladajućih, predsjednik Sabora i Glavnog odbora SDP-a Josip Leko kratko je poručio: "Ja ništa o tome ne znam. Još ništa o tome ne znam".

"Sastanak s Grabar Kitarović je bio ugodan i otvoren"

Osvrnuo se na sastanak s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović na Pantovčaku ističući da je on bio ugodan i otvoren. Razgovaralo se, kaže, o raznim temama koje interesiraju građane, koje su u nadležnosti različitih institucija. Složili su se da je važno usklađeno djelovanje bez obzira na različite poglede ili politike.

- Sastanci su potrebni, razgovori su potrebni i oni će se odvijati u namjeri da podignemo efikasnost cjelokupnog sustava u korist građana - rekao je Leko.

VIDEO

Upitan kako onda komentira izostanak susreta premijera i predsjednice , odgovorio je:

- Govorim kao predsjednik Sabora, ne komentator. Vlasti usklađeno djeluju, potrebno je da se sastaju i razgovaraju - izjavio je.

"Sabor je nekoliko puta raspravljao o braniteljima"

Nakon najave branitelja koji prosvjeduju u Savskoj 66 da će u petak skupljati potpise zastupnika i tražiti podršku za saborsku raspravu koja bi trebala rezultirati zaključkom kojim će se Vladu obvezati da pripremi ustavni zakon koji bi objedinio sva braniteljska prava, Leko je podsjetio da je Sabor nekoliko puta raspravljao o braniteljima, te da je posljednja bila ona o izvješću o ostvarivanju braniteljskih prava.

- Bili su tu na početku i otišli su. Pravo njihovo. Mi ćemo u skladu s Poslovnikom otvoriti uvijek raspravu - poručio je šef Sabora.

VIDEO

Na pitanje hoće li zajedno s predsjednicom sudjelovati u rješavanju pitanja branitelja u Savsko j Leko ističe da Sabor ima samostalni djelokrug.

- Svaka inicijativa i političko djelovanje koje može doprinijeti rješavanju društvenih problema pojedinih skupina ili da se smanje sukobi među pojedinim skupinama ili da se smanje razlike politički je dobrodošla. Sa braniteljima u cjelini razgovore vodi Vlada i imaju svoje ministarstvo. Pokušaj Sabora je bio i ostao u dobroj vjeri. Ostajemo kod toga, što sam ponovio nekoliko puta, da što se tiče predsjednika Sabora dijalog nikada neće biti zatvoren, posebno ne dijalog s hrvatskim braniteljima. Bit ću zadovoljan osobno ali i kao predsjednik Sabora ako doprinesemo rješavanju bilo kojih problema vezanih za braniteljsku populaciju . Iako imaju različite poglede na različite teme. Ostajem kod toga da je dijalog s braniteljima potreban - poručio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa