Obavijesti

News

Komentari 25

"SDP se mora demokratizirati i izmijeniti stranački statut..."

"SDP  se mora demokratizirati i izmijeniti stranački statut..."
1

Zlatko Komadina, koji je na SDP-ovoj Izbornoj konvenciji u subotu dobio najveći broj glasova, izjavio je da su pred SDP-om demokratizacija i izmjene stranačkog statuta

VIDEO

 Novoizabrani potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina, koji je na SDP-ovoj Izbornoj konvenciji u subotu dobio najveći broj glasova, izjavio je da su pred SDP-om demokratizacija i izmjene stranačkog statuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:13

 Komadina je dobio najveći broj glasova i u izborima za Predsjedništvo i za potpredsjednika stranke na izbornoj konvenciji koju je ocijenio konvencijom promjena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Mi moramo sebe demokratizirati da bismo mogli demokratizirati društvo", izjavio je Komadina novinarima nakon konvencije na kojoj je izabrano  novo Predsjedništvo i Glavni odbor SDP-a.

 Na tom tragu najavio je izmjene stranačkog statuta, te ustvrdio kako je SDP danas pokazao da je snažna organizacija demokrata, spremna biti jasna alternativa HDZ-u i sa svojim partnerima preuzeti vlast u zemlji.

 Potpredsjednici Peđa Grbin i Boris Lalovac u izjavi novinarima  odlučno su odbacili bilo kakve insinuacije da su se članovi Predsjedništva stranke birali na temelju šalabahtera.

"U SDP-u je danas pobijedila demokracija. Danas je očito da šalabahteri nisu igrali ulogu. Cilj nam mora biti širenje načela jedan član jedan glas na izbor svih funkcija u stranci. Tada će svaka pomisao na utjecaj šalabahtera nestati", istaknuo je Grbin.

Upitan hoće li biti oporba novom predsjedniku stranke Davoru Bernarduću, odgovorio je da će biti čvrsta oporba samo ovoj "lošoj vlasti koja vodi Hrvatsku u izuzetno lošem smjeru".

 Komentirajući izbor novog stranačkog vodstva, Lalovac je rekao da su delegati SDP-a izabrali jako dobro Predsjedništvo koje će biti dobar tim.

 "Delegati su birali po svojoj intuiciji i percepciji. Predsjedništvo je šaroliko, kao i glavni odbor i mislim da je to snaga SDP-a", poručio je Lalovac.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je pak da je SDP s pripremama za lokalne izbore počeo još prošli ponedjeljak.

 "Nama je cilj da socijaldemokracija dođe u hrvatske gradove i selo i da počnemo upravljati zemljom, nakon 25 godina neuspješne vlasti, posebno naših političkih konkurenata", istaknuo je Bernardić.

Upitan za članove Predsjedništva, među kojima ima i Milanovićevih ljudi, odgovorio je da su delegati birali svojom glavom i da je sretan zbog toga.

 "U slučaju da ljudi ne biraju svojom glavom, ni ja ne bih bio izabran", rekao je Bernardić.

 Ustvrdio je da u Hrvatskoj vlada loša atmosfera podjela i jednostranosti koja zemlju dijeli.

 "SDP mora biti kohezivni faktor koji će graditi Hrvatsku, biti kohezivni faktor svih građana bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost i seksualnu orijentaciju", izjavio je Bernardić novinarima nakon Izborne konvencije SDP-a na kojoj je izabrano novo stranačko Predsjedništvo i Glavni odbor.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS