News

Komentari 1

SDP u Puli podržava nezavisnog kandidata Filipa Zoričića

SDP u Puli podržava nezavisnog kandidata Filipa Zoričića

Predsjednica pulskoga SDP-a i kandidatkinja te stranke za gradonačelnicu Sanja Radolović poručila je kako im je prihvatljivo da u Gradskom vijeću sastave većinu s Možemo! i Zoričićeve liste

Pulski SDP u drugom će izbornom krugu za gradonačelnika poduprijeti nezavisnog kandidata Filipa Zoričića jer im je, kako je rečeno u ponedjeljak na konferenciji za novinare, prihvatljivo da u Gradskom vijeću budu dio većine s vijećnicima njegove Nezavisne liste i platforme Možemo!.

Predsjednica pulskoga SDP-a i kandidatkinja te stranke za gradonačelnicu Sanja Radolović rekla je u ponedjeljak kako su predsjedništvo i gradski odbor stranke donijeli odluku da im je u Gradskome vijeću prihvatljivo sastaviti većinu s vijećnicima platforme Možemo! i Nezavisne liste Filipa Zoričića.

U pulskom Gradskom vijeću koje ima 21 vijećnika  tri  su iz SDP-a, te po četiri s liste Možemo! i Nezavisne liste Filipa Zoričića.

„Mi nećemo biti generali poslije bitke te ovim putem pozivam birače koji su dali glas meni kao kandidatkinji i SDP-ovoj listi da u drugom krugu izbora podrže nezavisnog kandidata Filipa Zoričića“, rekla je Sanja Radolović.

Komentirajući rezultate prvog izbornog kruga, Radolović je rekla da su „ovi izbori pokazali kako je građanima Pule dosta aktualne garniture na vlasti, što se vidi po samim rezultatima izbora u kojima su vladajući ostvarili najlošiji rezultat na lokalnim izborima ikada“.

Dodala je kako je IDS i aktualni gradonačelnik Boris Miletić posljednje četiri godine "omalovažio i vrijeđao s govornice Gradskog vijeća te pritom kršio poslovnik kada je blatio i držao lekcije oporbenim vijećnicima“.

„Mi ćemo na sastanku s Možemo! i Nezavisnom listom Filipa Zoričića sjesti za stol i dogovoriti suradnju za idući period od četiri godine. Ako pogledamo, naši programi nisu niti toliko različiti, mi i dalje ostajemo kod naših predloženih projekata poput dogradnje Doma za stare i nemoćne, dogradnje Osnovne škole Kaštanjer, uređenja rive, industrijske zone i naravno poticane stanogradnje za mlade obitelji“, rekla je Sanja Radolović.

Potpredsjednik pulskoga SDP-a Igor Belas izrazio je žaljenje što ponovno mnogobrojni građani Pule nisu izašli na izbore.

„Oni koji su zadovoljni kako Pula izgleda, neka ostanu doma ili glasuju za aktualne kandidate IDS-a jer će predstavljati kontinuitet dosadašnje vlasti. Oni koji nisu zadovoljni neka izađu na izbore jer sada je prilika za promjene. Ovaj grad zaslužuje bolje", rekao je i dodao kako iduće četiri  godine više neće biti prilike za promjene. "Sada je prilika“, istaknuo je Igor Belas.

Najčitaniji članci