Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
19 komentara

'Sedam godina liječnici ne mogu izliječiti našu majku'

Sandri Čop (32) agresivna bakterija već sedam godina izjeda tkivo lijeve i desne noge na koju se proširila. Ne znaju kada i da li će je moći izliječiti

Tomislav Miletić
Foto: Tomislav Miletić
19 komentara

Djeca odrastaju kraj mog bolničkog kreveta i gledaju kako se borim za život, kroz suze kaže Sandra Čop (32), majka Ivana (12) i Sare (9). Prije sedam godina radila je u Lesnini, u Zagrebu. Na poslu si je prignječila viličarom zglob lijeve noge. Zdrobila je glavnu arteriju. Osim nepoznate infekcije, Sandru je napala i bakterija Pseudomonas Aeruginosa, koja joj već sedam godina proždire tkivo lijeve, ali i desne noge na koju se proširila. Ne znaju kada i da li će Sandru moći izliječiti.
- Ne mogu više niti hodati. Od posljednjih sedam godina četiri sam provela u bolnici. Ne mogu se igrati ni šetati sa svojom djecom. Ona su već navikla na bolnice i patnju. Gledajući mene kako vrištim od bolova, odrastaju prebrzo - kaže tužno Sandra.
I obiteljska blagajna je na izdisaju zbog dugog liječenja. Sandra je u invalidskoj mirovini, a muž Igor (41) radi dva posla. Ni to nije dosta za lijekove, gaze, sterilnu vodu... Istodobno, pet godina se spore s Lesninom. Iako su priznali da se ozlijedila na radu, ne žele joj isplatiti odštetu.
- Poslati djecu na izlet ili kupiti medicinske potrepštine naša je dilema već godinama. Nemamo više snage i za borbu sa sudovima i Lesninom - kaže Igor na rubu snaga.
U Lesnini nisu htjeli komentirati. Kažu da su svi iz Uprave, ovlašteni za davanje izjava, na godišnjem odmoru. Obitelj Čop sedam godina nije ni razmišljala o godišnjem. Pomoći im možete uplatom na račun 3100148814 u Hrvatskoj poštanskoj banci.

ISTA BAKTERIJA UBILA BRAZILSKU MISICU
Mariani Bridi da Costi (20), brazilskoj misici, dijagnosticirali su urinarni infekt uzrokovan bakterijom Pseudomonas Aureginosa. Sepsa joj je začepila žile. Liječnici su joj amputirali šake i stopala. Umrla je nekoliko dana poslije, 24. siječnja ove godine.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message