Obavijesti

News

Komentari 38

Sedić je bio neubrojiv - prisilno ga smještaju na psihijatriju

Sedić je bio neubrojiv - prisilno ga smještaju na psihijatriju

U sudskom postupku pročitana je Sedićeva medicinska dokumentacija iz koje se vidi da se liječio u psihijatrijskim ustanovama, te je utvrđeno da boluje od paranoidne šizofrenije

VIDEO

Edinu Edi Sediću, 33-godišnjem Zagrepčaninu koji se skrasio u Puli i okolici i koji je prošlog ljeta nožem u srce ubio Nijemca Patricka Johanna Bessingera (23) u Valbandonu, presuđena je prisilna hospitalizacija u psihijatrijsku ustanovu.

Naime, utvrđeno je da je 16. srpnja 2019. na Fažanskoj cesti kod kućnog broja 105 u Valbandonu kada je ubio Bessingera da je bio u neubrojivom stanju paranoidne šizofrenije i ovisnosti o kanabinoidima.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

02:19

Odluku je donijela sutkinja Vera Glasnović Gjoni, koja je Sediću odredila prisilni smještaj u psihijatrijskoj ustanovi na šest mjeseci, nakon čega će o njegovoj daljnoj hospitalizaciji odlučivati liječnici, javlja Glas Istre. Edin Sedić se o uhićenja i pritviranja uglavnom nalazi u Zatvorskoj bolnici, a na suđenju je nastavio s negiranjem događaja koji je završio tragično za mladog Nijemca. Na suđenju se branio tvrdnjom da je Bessinger stradao jer je pao na oštar kamen.

Pula: Privođenje osumnjičenog za ubojstvo njemačkog turista

Nakon uhićenja kod Sedića su pronađena dva noža, metalni odvijač, škare i igla za kačkanje, ali na nijednoj od tih stvari nisu pronađeni tragovi koji bi ukazali čime je uboden Bessinger.

U sudskom postupku pročitana je Sedićeva medicinska dokumentacija iz koje se vidi da se liječio u psihijatrijskim ustanovama, te je utvrđeno da boluje od paranoidne šizofrenije. Iz iskaza njegove majke proizlazi da su se njegove paranoidne reakcije pojavile još u srednjoj školi, te da je liječen sve do 2015. godine, kada se odselio iz roditeljskog doma, nakon čega majka više nije mogla utjecati na njegovo liječenje.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:32

- Činjenica je da se okrivljenika moglo liječiti i odgovornost za ovaj propust leži u prvom redu na njegovim roditeljima. Okrivljeni od 2015. do 2019. godine nije primao nikakvu terapiju, oni nisu obavještavali nadležen institucije iako su bili upoznati sa zdravstvenim stanjem svoga sina, što bi njemu sigurno pomoglo, a istovremeno bi se spriječilo njegovo ekscesno ponašanje - navela je sutkinja Glasnović Gjoni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.