Obavijesti

News

Komentari 265

Moskva: Vratili smo 50 vojnika iz ukrajinskog zarobljeništva. Dodik odlikovao Putina u BiH

Moskva: Vratili smo 50 vojnika iz ukrajinskog zarobljeništva. Dodik odlikovao Putina u BiH

Nakon što su Amerika i Njemačka najavile značajnu vojnu pomoć Ukrajini, sada Bidenova administracija od Italije traži da Kijevu što prije osigura dodatne sustave protuzračne obrane

Važni događaji:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.26

Ukrajina: Ruske izjave o 600 ubijenih su laž

Ukrajina je zanijekala ruske tvrde kako su ubili 600 ukrajinskih vojnika u jednom napadu.

"To nije istina", rekao je vojni glasnogovornik Serhij Čeravatji.

"Ruska vojska napala je Kramatorsk sa sedam projektila jučer u 23.30. Ali to nije imalo nikakvog utjecaja na ukrajinsku vojsku", dodao je.

18.46

NATO "očekuje" ulazak Švedske i Finske u 2023., ali ne može to jamčiti

Švedska i Finska bi se mogle pridružiti NATO-u već 2023., ocijenio je u nedjelju glavni tajnik te organizacije, podsjećajući ipak da odluka ovisi o turskom i o mađarskom parlamentu.

"Očekujem (da će pristupiti u 2023.), ali ne mogu jamčiti točan datum jer je to suverena odluka turskog i mađarskog parlamenta koji još nisu ratificirali ugovor", rekao je Jens Stoltenberg u razgovoru za AFP.

Mađarska, a posebno Turska od svibnja priječe ulazak dviju nordijskih zemalja u NATO.

18.13

Zelenski je legendi ukrajinskog nogometa zabranio ulazak u zemlju i izbrisao ga iz povijesti

24sata

Anatolij Timoščuk (43) odigrao je za ukrajinsku nogometnu reprezentaciju rekordne 144 utakmice, osvojio je tri ukrajinska prvenstva i kupa, jedan superkup, dobio počasnu državnu nagradu za sport, orden hrabrosti trećeg reda... Sve to od danas, gledajući iz kijevske perspektive, više ne postoji.

Više pročitajte OVDJE.

17.45

Moskva: Vratili smo 50 ruskih vojnika iz ukrajinskog zarobljeništva

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u nedjelju da je Ukrajina nakon pregovora vratila 50 zarobljenih ruskih vojnika, navodi Reuters.

Dodaje da će oslobođeni vojnici ići u Moskvu na medicinsku i psihološku rehabilitaciju.

"Kao rezultat pregovora 50 ruskih vojnika, koji su bili u smrtnoj opasnosti u zarobljeništvu, 8. siječnja vratilo se s teritorija pod kontrolom kijevskog režima", stoji u priopćenju ministarstva obrane.

Ukrajina je potvrdila tu informaciju, dodajući da je u sklopu istog sporazuma oslobođeno i 50 ukrajinskih vojnika iz ruskog zarobljeništva.

17.34

Dok brojni ljudi ginu u Ukrajini, Dodik odlikovao Putina za patriotizam i ljubav prema RS

24sata

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je u nedjelju predsjednika Vladimira Putina Ordenom Republike Srpske na ogrlici.

- Putin je zaslužan za razvijanje i učvršćivanje suradnje i političkih i prijateljskih odnosa Republike Srpske i Rusije. Ima zasluga na polju javnih djelatnosti kojima se doprinosi sveukupnom i obostranom političkom ekonomskom društvenom i privrednom rastu i razvoju - rekao je Dodik u Banjoj Luci na svečanosti dodjele odlikovanja.

Više pročitajte OVDJE.

Komentari 265