News

Komentari 8

Šef KBC Rijeka objasnio kako se već cijepljeni liječnik mogao opet prijaviti za cijepljenje

Šef KBC Rijeka objasnio kako se već cijepljeni liječnik mogao opet prijaviti za cijepljenje

Na upit novinara da se spominje kako bi upravo on mogao postati novi ministar zdracstva, Ružić je odgovorio kako je to nerealno u ovom trenutku...

S obzirom na to da je u medijima objavljeno više priloga o slučaju riječkog liječnika obiteljske medicine koji se prijavio na termin za cijepljenje upisom u sustav Cijepise mada je već bio cijepljen u KBC-u Rijeka o slučaju se očitovao i ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. Alen Ružić.

- U Kliničkom bolničkom centru Rijeka započeli smo s pripremama za cijepljenje alergičara, a pilot testiranje ovakvog cijepljenja bilo je organizirano 23. ožujka. Tom prilikom cijepljen je dr. Leonardo Bressan, riječki liječnik obiteljske medicine ujedno i predsjednik Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) za Primorsko-goransku županiju. Bressan je cijepljen jer je i sam alergičar, a primio je cjepivo Astra Zeneca. Testno cijepljenje je provedeno uz prisutnost kardiologa i tima za bolničke infekcije u prostorima Dnevne bolnice Zavoda za kardiomiopatije, upalne i valvularne bolesti srca Klinike za bolesti srca i krvnih žila na Sušaku. Nažalost, administrativnom greškom cijepljenje dr. Bressana nije prijavljeno u središnje sustave (CEZIH, CijepiSe) jer je došlo do propusta unutar bolničkog softverskog sustava KBC Rijeka. Svi ostali cijepljeni u KBC-u Rijeka uredno su evidentirani u nacionalnim registrima/sustavima. Napominjemo da je dr. Bressan dobio nakon cijepljenja karton s podacima o cijepljenju sa serijskim brojem i datumom primanja druge doze cjepiva.Ispričavamo se na nenamjernoj pogrešci dr. Bressanu i hrvatskoj javnosti u nadi da ovaj izolirani slučaj neće zasjeniti strateški značaj cijepljenja kao nacionalnog prioriteta - objasnio je Ružić.

Na upit novinara da se spominje kako bi upravo on mogao postati novi ministar zdracstva, Ružić je odgovorio kako je to nerealno u ovom trenutku.

– Mi smo regija koja je trenutno najteže pogođena s covidom, imamo novu bolnicu u izgradnji, držim i nastavu na fakultetu, dežuram u bolnici još uvijek i još sam pomoćnik rektorice. Ustajem u pet ujutro kako bi zadovoljio sve te obaveze i mislim da je to sasvim dovoljno obaveza u ovom trenutku – rekao je Ružić.

Na inzistiranje novinara što bi bilo ako ga zaista pozovu u Vladu, rekao je:

– Nije realno da me sada pozovu, imam puno posla u Rijeci... Ne, neću biti novi ministar – zaključio je Ružić.

Najčitaniji članci