News

Komentari 170

Božo Petrov pozitivan na COVID

Božo Petrov pozitivan na COVID

Prije dva ili tri dana sam saznao da sam zaražen. Imao sam simptome, javio sam svojoj doktorici i napravio PCR test i bio sam pozitivan, otkrio je Petrov i dodao kako se osjeća dobro

Predsjednik MOST-a Božo Petrov zaražen je koronavirusom. Za Dnevnik.hr rekao je da se osjeća dobro, ali i kritizirao odluke stožera.

- Prije dva ili tri dana sam saznao da sam zaražen. Imao sam simptome, javio sam svojoj doktorici i napravio PCR test i bio sam pozitivan - rekao je.

"Ovakvim upravljanjem krizom stvaraju nesigurnost, bojazan i otpor kod ljudi"

- Što se tiče covid-potvrda i politike koju u ovom trenutku provodi Stožer jer, koliko mi vidimo, ne provode stručna mišljenja, nego politiku vlade, po meni to nije nimalo dobro. Po meni vlada treba izaći i jasno reći ljudima da određeni načini prevencije koronavirusa nisu savršeno učinkoviti, ali mogu učiniti dobro i spasiti ljude od teških posljednica. Nažalost, s ovakvom politikom i lošim upravljanjem krizom stvaraju nesigurnost, bojazan i otpor kod ljudi - rekao je.

 - Kada idete silom i čizmom na druge ljude, onda dobijete revolt - komentirao je Petrov trenutne mjere koje provodi Stožer.

Dodao je da premijer Andrej Plenković ima tendenciju diktatorskog načina vladanja.  Komentirao je i objavu Marina Miletića. Podsjetimo, Miletić poziva na "otpor tiraniji zbog covid-potvrda" i na osnivanje sindikata.

- Tendencije koje je premijer pokazao još prije godinu i pol, prije nego što je zabilježen u Hrvatskoj prvi službeni slučaj zaraze, kada je pokušao prije bilo čega promijeniti zakon u kojem njemu ne treba ni sabor ni predsjednik države, u kojem sam predlaže i usvaja zakone, dovoljno govori o tendencijama diktatorskog načina vladanja. Da nije nimalo odgovoran, nije dobro za temeljne građanske slobode i prava. Mislim da je upravo na to aludirao kolega Miletić -  rekao je Petrov.

 

Najčitaniji članci