Obavijesti

News

Komentari 75

Oglasili se iz Fortenove: 'Coca-Cola je sigurna za upotrebu; U KBC-u Rijeka istraga radi poruka

Oglasili se iz Fortenove: 'Coca-Cola je sigurna za upotrebu; U KBC-u Rijeka istraga radi poruka

Načelnica Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" Andrea Ledić otkrila je da su u boci mineralne vode, koja im je dostavljena nakon trovanja u Rijeci, pronašli kemijski sastav koji upućuje na to da se radi o sredstvu za čišćenje i odmašćivanje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
PRIOPĆENJE FORTENOVE

Iz Fortenove su priopćili kad se Coca-Cola vraća na police.

"Temeljem objave Državnog inspektorata RH od 9. studenog 2023. te pisane obavijesti kompanije Coca Cola da je zaprimila informaciju o rezultatima ispitnih izvještaja Državnog inspektorata RH o kontroli uzoraka njezinih proizvoda prema kojem se uzorci smatraju zdravstveno ispravnima i kojom kompanija potvrđuje da se svi proizvodi koje proizvodi i distribuira Coca-Cola HBC Hrvatska smatraju zdravstveno ispravnima i sigurnima za konzumaciju, kompanije Fortenova grupe – Konzum, Velpro, Roto dinamic i Tisak u svoje prodajne kanale vraćaju proizvode Coca Cole."

ZAKAŠNJELA ISTRAGA

Stanko Laković otrovao se u svibnju. DORH je to dojavio Inspektoratu tek prošli tjedan

Nakon što su rezultati analiza bočica pića srušili tezu o masovnom trovanju, fokus se okrenuo na jedina dva relevantna slučaja trovanja - onaj iz riječkog kafića u kojem je 19-godišnji mladić umjesto mineralne popio lužinu, te slučaj Stanka Lakovića iz svibnja koji je u riječkom restoranu popio mineralnu koja mu je spalila jednjak.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

VJEŠTAĆENJE BOČICE

Stiglo vještačenje za bočicu Romerquellea! Unutra sredstvo za pranje ili odmašćivanje

Jučer su stigli rezultati provedenih vještačenja Centra "Ivan Vučetić" za bocu Romerquellea kojom se otrovao mladić u Rijeci.

- Nastavno na događaj na području Policijske uprave primorsko-goranske Jednoj osobi pozlilo prilikom konzumacije pića - policijski izvidi u tijeku obavještavamo javnost kako je Centar za forenzična ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ proveo vještačenja spornih i nespornih uzoraka koja su mu dostavljena temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci. Rezultati vještačenja tekućine iz čaše koju je konzumirala oštećena osoba podudara se u fizikalno-kemijskim svojstvima s tekućinom iz bočice bezalkoholnog pića s okusom koja mu je bila poslužena, dok je analizom utvrđeno da se radi o jako lužnatim vodenim otopinama (pH=13,6).

VIŠE PROČITAJTE OVDJE 

ISTRAGA U KBC-U RIJEKA

Doznajemo: U KBC-u Rijeka istražuju jesu li poruke trovanja pićem krenule iz njihove bolnice

U ponedjeljak, 6. 11. 2023., društvenim mrežama mahnito su se počele širiti poruke u kojima upozoravaju ljude da ne piju sokove i vode jednog poznatog proizvođača. Slale su se i snimke navodno, sprženog jednjaka. I na adresu redakcije 24sata došli su deseci poruka istog sadržaja u kojima tvrde kako su ljudi u bolnici zbog spaljenog jednjaka. U porukama se spominje da su slučajevi zabilježeni u Rijeci, Osijeku i drugim mjestima.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

'IZOLIRANI SLUČAJ'

Predstavnik Coca-Cole prvi put progovorio o trovanju: 'Riječ je o jednom izoliranom slučaju'

Sada napokon nakon nekoliko dana možemo reći kako je riječ o jednom izoliranom incidentu koji je povezan s našom jednom staklenom bočicom, kazao je direktor Korporativnih poslova i održivosti Coca-Cole HBC Hrvatska Bruno Jelić, za RTL, nakon što su napokon objavljeni rezultati vještačenja nad bočicom mineralne vode s okusom Romerquelle kojom se u subotu otrovao mladić J. G. (19).

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Komentari 75