Obavijesti

News

Komentari 73

Stiglo vještačenje za bočicu Romerquellea! Unutra sredstvo za pranje ili odmašćivanje

Stiglo vještačenje za bočicu Romerquellea! Unutra sredstvo za pranje ili odmašćivanje

Rezultati vještačenja podudaraju se u fizikalno-kemijskim svojstvima s tekućinom iz bočice koja mu je bila poslužena, dok je analizom utvrđeno da se radi o jako lužnatim vodenim otopinama (pH=13,6)

VIDEO

Stigli su rezultati provedenih vještačenja Centra "Ivan Vučetić" za bocu Romerquellea kojom se otrovao mladić u Rijeci.

- Nastavno na događaj na području Policijske uprave primorsko-goranske Jednoj osobi pozlilo prilikom konzumacije pića - policijski izvidi u tijeku obavještavamo javnost kako je Centar za forenzična ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ proveo vještačenja spornih i nespornih uzoraka koja su mu dostavljena temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci. Rezultati vještačenja tekućine iz čaše koju je konzumirala oštećena osoba podudara se u fizikalno-kemijskim svojstvima s tekućinom iz bočice bezalkoholnog pića s okusom koja mu je bila poslužena, dok je analizom utvrđeno da se radi o jako lužnatim vodenim otopinama (pH=13,6).

- Temeljem utvrđenog kemijskog sastava može se zaključiti da se radi o nekom sredstvu za pranje i/ili odmašćivanje. Nadalje, u 20 nespornih staklenih bočica istog pića zaprimljenih u originalnom pakiranju, utvrđeno je da sadrže prozirne tekućine čiji je pH 3,5 što odgovara pH vrijednostima ovakvih vrsta napitaka. Vezano uz prvi prijavljeni događaj na području PU zagrebačke od 7. studenog, također je dovršeno vještačenje tekućine iz plastične boce bezalkoholnog pića te je utvrđeno kako tekućina iz bočice ima pH 2,59 koji je također uobičajen za ovu vrstu pića te u tekućini nisu detektirani spojevi koji bi bili neuobičajeni za ovu vrstu pića - objavila je policija.

Beroš uživo o rezultatima vještačenja

Beroš: Možda je to netko stavio u boci

 Moguće da je netko stavio sredstvo za čišćenje u Romerquelle bocu. Ova koncentracija lužnate stvari izazvala bi tegobe kakve je izazvala u Rijeci, rekao je Vili Beroš na izvanrednoj presici.

- Moglo bi se raditi o grešci ili sabotaži. Kako je došlo do toga, teško je reći. Možemo pretpostaviti da se radilo o grešci kakve su se već ranije događale - rekao je Beroš.

- Država je radila sve što je potrebno? Što vam je trebala reći, da se radi o slučajnom trovanju. Takvi slučajevi se stalno događaju - dodao je Beroš.

'Rigao je krv'

To je bilo strašno. Odjednom je počeo vikati, ništa nam jasno nije bilo. Nismo znali što se zbiva. Samo je vikao i mahao rukama. Vikao je da ne može disati. Otrčao je u WC, počeo povraćati krv, to je bilo užasno. Katastrofa, govori nam sugovornik koji se nemile subote našao u kafiću u kojemu je J. G. (19) popio gutljaj mineralne vode s okusom koja mu je spalila jednjak.

'Bilo je slučajeva trovanja pićem i u ožujku i svibnju. Zašto se o tome šutjelo mjesecima?'
'Bilo je slučajeva trovanja pićem i u ožujku i svibnju. Zašto se o tome šutjelo mjesecima?'

'Sreća da je popio mali gutljaj'

Mladić je i dalje u riječkoj bolnici.

Sve se odvilo u subotu, a u ponedjeljak navečer društvenim mrežama su se proširile poruke kako je došlo do trovanja. Međutim, na brojne upite bolnici, policiji i drugim službama, nitko nije odgovarao. Zbog toga su se društvenim mrežama proširili i brojni neistiniti detalji. Tek u utorak ujutro je KBC Rijeka izvijestio da su zaprimili jednog pacijenta. Kako nam je ispričao naš sugovornik koji je vrlo upućen u cijelu situaciju, Hitna pomoć je brzo stigla, a u tom trenutku u kafiću nije bilo puno ljudi.

- Boca koju je mladić dobio bila je hermetički zatvorena. Vidio sam kad ju je dobio za stol te ju je sam otvorio i natočio u svoju čašu. Sreća u nesreći je da je dečko doista popio mali gutljaj pića, jer da je gucnuo kako spada, ne znam kako bi se sve završilo. Ja sam i dalje u šoku. Kako je moguće da takav proizvod završi do krajnjih kupaca - govori vidno uzrujani sugovornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...