Za što sve terete šefa u GSKG-u? Namještao poslove, zaposlio mu ženu, zauzvrat mu sredili stan... | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 114

Za što sve terete šefa u GSKG-u? Namještao poslove, zaposlio mu ženu, zauzvrat mu sredili stan...

Za što sve terete šefa u GSKG-u? Namještao poslove, zaposlio mu ženu, zauzvrat mu sredili stan...
4

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je podnijeta kaznena prijava

VIDEO

Ministarstvo unutarnjih poslova oglasilo se u petak ujutro oko uhićenja četvero ljudi u četvrtak, a koji su povezani s GSKG-om. 

Policijski službenici PNUSKOK-a u suradnji s USKOK-om dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca starih 54, 49, 57 i 51 godinu. Sumnjiče ih za kaznena djela protiv gospodarstva, odnosno, sumnjaju da je 54-godišnjak počinio kaznena djela primanja mita u gospodarskom poslovanju, a ostali za davanje mita. 

Tko je posrnuli šef u GSKG-u? Igrao mali nogomet s Turudićem i brojnim utjecajnim sucima
Tko je posrnuli šef u GSKG-u? Igrao mali nogomet s Turudićem i brojnim utjecajnim sucima

- Sumnja se da su od početka 2020. do sredine lipnja 2021. godine u Zagrebu, osumnjičeni 54-godišnjak, kao voditelj u trgovačkom društvu u vlasništvu Grada Zagreba te ujedno i predsjednik povjerenstva za listu izvoditelja radova trgovačkog društva, koristeći svoja saznanja o planiranim građevinskim zahvatima, rekonstrukcijama i sanacijama zgrada te potrebi provođenja hitnih intervencija na objektima, a koji se financira iz uplata obveznih zajedničkih pričuva građana, s ostalim osumnjičenima dogovorio da će njihovim trgovačkim društvima i obrtima  osigurati dodjeljivanje građevinskih poslova te poslova hitnih intervencija na zgradama pod upravljanjem trgovačkog društva, da će požurivati naplatu računa i osigurati pružanje drugih usluga, pod uvjetom da mu zauzvrat isplate novčanu nagradu u dogovorenom postotku od vrijednosti dodijeljenog posla te pruže i druge usluge, a na što su oni pristali - stoji u priopćenju.

Koristeći svoj položaj, 54-godišnjak je radi stjecanja protupravne imovinske koristi, na razne načine pogodovao trgovačkim društvima i obrtima koji se bave građevinskim radovima, održavanjem zgrada i hitnim intervencijama. 

-  Ta pogodovanja su se očitovala kroz pokazivanje ponuda ostalih ponuđača, kako bi vlasnici prijavljenih društava potom mogla prilagoditi i dostaviti povoljniju ponudu, dogovora kod pripreme postupaka izravnog ugovaranja, prioritetnog angažiranja kod hitnih intervencija i zahvata u odnosu na druge subjekte s liste sposobnih izvođača gradskog trgovačkog društva te kroz prioritetnu naplatu izvedenih radova, u odnosu na maksimalni zakonski rok i druga trgovačka društva i obrte - priopćili su. 

Detalji uhićenja: Šef GSKG-a sređivao je posao tvrtkama, od njih zauzvrat dobio dio novca?
Detalji uhićenja: Šef GSKG-a sređivao je posao tvrtkama,  od njih zauzvrat dobio dio novca?

Sumnja se i da je 54-godišnjak od početka 2020. do sredine lipnja 2021. u Zagrebu, obavještavao 49-godišnjaka o aktualnim poslovima izvođenja građevinskih radova, pokazivao mu ponude drugih ponuditelja kako bi ovaj mogao napraviti povoljnije ponude i tako dobiti poslove. Korištenjem svojeg položaja i utjecaja je dogovorio poslove i prije nego što su pribavljene druge ponude zainteresiranih izvođača, a dogovorili su se da će mu 49-godišnjak zauzvrat isplaćivati novčanu naknadu i obaviti rekonstrukciju njegovog stana - bez naplate usluga radova. 

Također, u travnju prošle godine je omogućio i zapošljavanje supruge 49-godišnjaka u gradskom trgovačkom društvu putem agencije i tijekom studenog prošle godine ishodio da se zaključi ugovor o radu na neodređeno vrijeme. Zauzvrat mu je 49-godišnjak obavio rekonstrukciju stana. 

Pavičić Vukičević o uhićenjima: 'Ne znam zašto mislite da bih ja o tome trebala imati saznanja'
Pavičić Vukičević o uhićenjima: 'Ne znam zašto mislite da bih ja o tome trebala imati saznanja'

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je podnijeta kaznena prijava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 114

VIDEO

Pogledajte nevrijeme koje je stiglo u Hrvatsku: Objavili niz alarma za skoro cijelu zemlju
MOGUĆI OBILNI PLJUSKOVI

Pogledajte nevrijeme koje je stiglo u Hrvatsku: Objavili niz alarma za skoro cijelu zemlju

Pljuskovi s grmljavinom mogući su tijekom dana u većem dijelu države, a karta Rain Alarma pokazuje kako su se kišni oblaci navukli nad veći dio države

Mladić u Žrnovnici platio dva sata seksa 500 eura, a potom je silovao ženu i uzeo novac nazad
U ISTRAŽNOM ZATVORU JE

Mladić u Žrnovnici platio dva sata seksa 500 eura, a potom je silovao ženu i uzeo novac nazad

Navodno je prvo platio 500 eura za dva sata seksa, ali potom je ženu zatočio u kući, silovao je i uzeo novac nazad. Uz sve to, prijetio joj je da policiji ne smije otkriti što se dogodilo.
Grmljavinsko nevrijeme diljem Hrvatske, na snazi meteoalarm
NESTABILNO VRIJEME

Grmljavinsko nevrijeme diljem Hrvatske, na snazi meteoalarm

Zbog grmljavinskog nevremena na snazi je žuti meteoalarm za riječku regiju i Kvarner te osječku regiju, dok je narančasti koji označava opasno vrijeme upaljen za područje Velebitskog kanala