Za što sve terete šefa u GSKG-u? Namještao poslove, zaposlio mu ženu, zauzvrat mu sredili stan... | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 114

Za što sve terete šefa u GSKG-u? Namještao poslove, zaposlio mu ženu, zauzvrat mu sredili stan...

Za što sve terete šefa u GSKG-u? Namještao poslove, zaposlio mu ženu, zauzvrat mu sredili stan...
4

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je podnijeta kaznena prijava

VIDEO

Ministarstvo unutarnjih poslova oglasilo se u petak ujutro oko uhićenja četvero ljudi u četvrtak, a koji su povezani s GSKG-om. 

Policijski službenici PNUSKOK-a u suradnji s USKOK-om dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca starih 54, 49, 57 i 51 godinu. Sumnjiče ih za kaznena djela protiv gospodarstva, odnosno, sumnjaju da je 54-godišnjak počinio kaznena djela primanja mita u gospodarskom poslovanju, a ostali za davanje mita. 

Tko je posrnuli šef u GSKG-u? Igrao mali nogomet s Turudićem i brojnim utjecajnim sucima
Tko je posrnuli šef u GSKG-u? Igrao mali nogomet s Turudićem i brojnim utjecajnim sucima

- Sumnja se da su od početka 2020. do sredine lipnja 2021. godine u Zagrebu, osumnjičeni 54-godišnjak, kao voditelj u trgovačkom društvu u vlasništvu Grada Zagreba te ujedno i predsjednik povjerenstva za listu izvoditelja radova trgovačkog društva, koristeći svoja saznanja o planiranim građevinskim zahvatima, rekonstrukcijama i sanacijama zgrada te potrebi provođenja hitnih intervencija na objektima, a koji se financira iz uplata obveznih zajedničkih pričuva građana, s ostalim osumnjičenima dogovorio da će njihovim trgovačkim društvima i obrtima  osigurati dodjeljivanje građevinskih poslova te poslova hitnih intervencija na zgradama pod upravljanjem trgovačkog društva, da će požurivati naplatu računa i osigurati pružanje drugih usluga, pod uvjetom da mu zauzvrat isplate novčanu nagradu u dogovorenom postotku od vrijednosti dodijeljenog posla te pruže i druge usluge, a na što su oni pristali - stoji u priopćenju.

Koristeći svoj položaj, 54-godišnjak je radi stjecanja protupravne imovinske koristi, na razne načine pogodovao trgovačkim društvima i obrtima koji se bave građevinskim radovima, održavanjem zgrada i hitnim intervencijama. 

-  Ta pogodovanja su se očitovala kroz pokazivanje ponuda ostalih ponuđača, kako bi vlasnici prijavljenih društava potom mogla prilagoditi i dostaviti povoljniju ponudu, dogovora kod pripreme postupaka izravnog ugovaranja, prioritetnog angažiranja kod hitnih intervencija i zahvata u odnosu na druge subjekte s liste sposobnih izvođača gradskog trgovačkog društva te kroz prioritetnu naplatu izvedenih radova, u odnosu na maksimalni zakonski rok i druga trgovačka društva i obrte - priopćili su. 

Detalji uhićenja: Šef GSKG-a sređivao je posao tvrtkama, od njih zauzvrat dobio dio novca?
Detalji uhićenja: Šef GSKG-a sređivao je posao tvrtkama,  od njih zauzvrat dobio dio novca?

Sumnja se i da je 54-godišnjak od početka 2020. do sredine lipnja 2021. u Zagrebu, obavještavao 49-godišnjaka o aktualnim poslovima izvođenja građevinskih radova, pokazivao mu ponude drugih ponuditelja kako bi ovaj mogao napraviti povoljnije ponude i tako dobiti poslove. Korištenjem svojeg položaja i utjecaja je dogovorio poslove i prije nego što su pribavljene druge ponude zainteresiranih izvođača, a dogovorili su se da će mu 49-godišnjak zauzvrat isplaćivati novčanu naknadu i obaviti rekonstrukciju njegovog stana - bez naplate usluga radova. 

Također, u travnju prošle godine je omogućio i zapošljavanje supruge 49-godišnjaka u gradskom trgovačkom društvu putem agencije i tijekom studenog prošle godine ishodio da se zaključi ugovor o radu na neodređeno vrijeme. Zauzvrat mu je 49-godišnjak obavio rekonstrukciju stana. 

Pavičić Vukičević o uhićenjima: 'Ne znam zašto mislite da bih ja o tome trebala imati saznanja'
Pavičić Vukičević o uhićenjima: 'Ne znam zašto mislite da bih ja o tome trebala imati saznanja'

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je podnijeta kaznena prijava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 114

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.