Obavijesti

News

Komentari 1

Šeik s kojim je Bandić planirao graditi ZG Manhattan kupio je hotel Sunce za 101 milijun eura

Šeik s kojim je Bandić planirao graditi ZG Manhattan kupio je hotel Sunce  za 101 milijun eura

Gotovo 70 posto dionica Sunce hotela prodano je tvrtki Eagle Hills Zagreb Real Estate za oko 101 milijuna eura, potvrdio je za Hinu poduzetnik i dosadašnji većinski vlasnik Jako Andabak

VIDEO

"Točno je da je cijena oko 101 milijun eura", kratko je za Hinu izjavio Jako Andabak, koji je tu cijenu potvrdio nakon što je na Zagrebačkoj burzi objavljena cijena po kojoj je Lucidus prodao svojih nešto više od 19 posto dionica Sunce hotela. 

Naime, Sunce hoteli su danas putem Zagrebačke burze prenijeli obavijest u vezi objave cijene u postupku prodaje dionica Sunce hotela, prema kojoj je Lucidus svojih 1.146.420 dionica, što je 19,25 posto temeljnog kapitala Sunce hotela prodao za gotovo 27,89 milijuna eura. 

Prema tome, Lucidus je dobio oko 24,33 eura po dionici Sunce hotela. 

Uz Lucidus, dionice Sunce hotela prodala je i tvrtka Sunce ulaganja, i to 3.004.672 dionice ili 50,47 posto temeljenog kapitala. S obzirom na spomenutu cijenu po dionici taj je paket vrijedan nešto više od 73,1 milijun eura. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Misteriozni susret prije smrti: Bandić se sastao sa šeikom koji je trebao graditi ZG-Manhattan
Misteriozni susret prije smrti: Bandić se sastao sa šeikom koji je trebao graditi ZG-Manhattan

Tvrtka Eagle Hills Zagreb Real Estate, sa sjedištem u Zagrebu, iza koje stoji Mohamed Ali Rashed Alabbar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), je u utorak, 23. ožujka s Jakom Andabakom i članovima njegove obitelji (Danica, Ružica i Ivana Andabak) te tvrtkom Lucidus sklopila ugovor o kupoprodaji dionica i poslovnih udjela te stekla ukupno 4.151.092 redovnih dionica Sunce hotela, što čini 69,71 posto temeljnog kapitala te hotelske kuće. Time je za Eagle Hills Zagreb Real Estate nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje. 

Andabak do sada nije izlazio s cijenom po kojoj je prodao 69,72 posto dionica Sunce hotela, pravdajući to burzovnim pravilima, ali i najavljujući kako će cijena transakcije biti objavljena uskoro zbog zakona i pravila Zagrebačke burze.

I danas je ponovio kako je zadovoljan cijenom, ali prije svega planovima novih vlasnika koji žele razvijati proizvod i podići kvalitetu i kategorizaciju objekata na četiri i pet zvjezdica. 

Sunce hoteli jedna su od većih hotelskih tvrtki u Hrvatskoj koja pod brendom Bluesun Hotels & Resorts upravlja, uz ostalo, s 11 hotela na top lokacijama na Jadranu (srednja Dalmacija), a u vlasništvu imaju i 50,2 posto aerodroma na otoku Braču.

Ta je hotelska kompanija danas putem Zagrebačke burze objavila i poziv za glavnu skupštinu, koja se treba održati 3. svibnja, a na prijedlog dioničara Lucidusa i Sunce ulaganja.

'Prekoračio je svoje ovlasti!': Bandić šeicima daje srce grada
'Prekoračio je svoje ovlasti!': Bandić šeicima daje srce grada

Na toj bi glavnoj skupštini dioničari trebali odlučivati o opozivu i izboru novih članova Nadzornog odbora. 

Prema tom prijedlogu iz Nadzornog odbora Sunce hotela bili bi opozvani Jako Andabak, Sanja Gagulić, Ružica Andabak i Ana Volk, a za nove bili imenovani Mohamed Ali Rashed Alabbar, Ping Low, Mark Gordon Kirby, Frederick William Howdon Durie (svi s adresama iz Ujedinjenih Arapskih Emirata). 

Poziv za skupštinu, također za 3. svibnja, objavio je i Lucidus koji za prodaju 19,25 posto Sunce hotela treba suglasnost skupštine. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a