Obavijesti

News

Komentari 48

Šeks: Pod nebeskom zaštitom ostvareni su svi hrvatski ciljevi

Šeks: Pod nebeskom zaštitom ostvareni su svi hrvatski ciljevi
1

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks u četvrtak je bio u Voćinu. U svom govoru osvrnuo se na Domovinski rat te na demografske rezultate najmlađe općine u RH

VIDEO

Povodom Dana općine večeras je delegacija Općine Voćin i uzvanika položila vijence na spomenik poginulim braniteljima i žrtvama četničkog masakra, a potom je otvorena novouređena šetnica, središnji novouređeni park, otvoren je početaK radova na obnovi mjesnog vodovoda, sve u vrijednosti većoj od milijun kuna. Župan Tomislav Tolušić predao je voćinskim vatrogascima navalno protupoožarno vozilo vrijedno oko 320.000 kuna koje će u mnogome pomoći suzbijanju i gašenju požara na papučkom području. 

Na svečanoj sjednici najveća javna priznanja ove lokalne samouprave, Plakete Općine Voćin dodijeljene su požeškom biskupu msgr. Antunu Škvorčeviću, saborskom zastupniku Josipu Đakiću i županu Tomislavu Tolušiću. Zahvalnice općine primilo je više zaslužnih građana i onih osoba koje su pomogle u razvoju voćinskog kraja. 

- S prosjekom starosti od samo 27 godina najmlađa smo općina u Hrvatskoj. U našem vrtiću roditelju smještaj djece plaćaju svega 200 kuna mjesečno, a svakom studentu općina pomaže sa po 500 kuna. Djeca i mladi su naše najveće vrijednosti koje garantiraju da će Općina Voćin imati svjetlu i uspješnu budućnost, naglasio je općinski načelnik Predrag Filić. 

Dan općine građanima su česitali i msgr.Josip Devčić i drugi uzvanici, a potpredsdjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks podsjetio je sudionike svečanosti na teške ratne dane ovoga kraja koji je u temelje Domovine ugradio više od 50 života svojih sugrađana. 

-  Ova generacija ostvarila je sve strateške i nacionalne ciljeve hrvatskog naroda kojima je hrvatski narod težio stoljećima. Jasno, sama volja i odlučnost ne bi bila dovoljna da nismo bili i pod nebeskom zaštitom, jer je naš rat, naša obrana bila pravedna. Nismo bili agresori niti osvajači, niti smo ratovali u drugim zemljama - rekao je u Voćinu potpredsjednik Šeks . 

Osvrčući se na povoljne rezultate demografske obnove najmlađe općine u Hrvatskoj potpredsjednik Šeks je rekao: - Ovdje se doista radi. Doista se radi, a rezultati rada svakih devet mjeseci. Samo tako nastavite, naglasio je Šeks čestitajući Voćinčanima na do sada postignutim uspjesima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...