Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sekta tjera sljedbenike da jedu sirovo meso, a žene na orgije

Sekta 'Branitelji Krista' koja je prošli mjesec 'razbijena' u Meksiku svoje je članove tjerala da jedu sirove organe, a branili su im i higijenu, tvrdi žena koja je pobjegla

AFP
Foto: AFP
103 komentara

Sekta 'Branitelji Krista' koja je prošli mjesec 'razbijena' u Meksiku je, prema tvrdnjama supruge jednog od vođa, ljude tjerala da jedu sirovo meso i žene da sudjeluju u orgijama. 

Meksičke imigracijske vlasti su pretresle sjedište sekte 25. siječnja. U kući su zatekli 14 stranaca, među kojima je bio i vođa sekte Španjolac Ignacio Gonzalez de Arriba, te deset Meksikanaca. 

Gonzalez de Arriba je sebe vidio kao reinkarnaciju Krista, a sljedbenike je privlačio putem interneta. Da bi ih namamio nudio je tečajeve o bio-programima, alternativnoj zdravstvenoj zaštiti, psihičkoj moći i seksualnosti, piše Daily Mail.

Tjerali su me da jedem sirove organe životinja. I znate što? Kad ste gladni pojest ćete bilo što, rekla je Meksikanka Castro i dodala da su lideri rekli sljedbenicima kako je higijena gubljenje vremena

Gonzaleza de Arribu policija istražuje i zbog tvrdnji da je maloljetnike prisiljavao na seksualna djela.

- Slome vas, natjeraju vas da sumnjate čak i u vlastito ime - rekla je Blanca Castro koja je bila supruga venecuelanskog lidera 'Branitelja Krista'.

- Tjerali su me da jedem sirove organe životinja. I znate što? Kad ste gladni pojest ćete bilo što - rekla je Meksikanka Castro i dodala da su lideri rekli sljedbenicima kako je higijena gubljenje vremena. 

Castro se 2009. vjenčala s Joseom Arenasom Segovijom. U sekti su je, kaže, silovali, tjerali je na grupni seks i zaključavali. S članovima sekte je živjela deset mjeseci tijekom 2010. godine, nakon čega je uspjela pobjeći. 

Predsjednik organizacije Mreža podrške žrtvama sekti, Hector Navarro tvrdi da je ova organizacija bila prisutna u 80 zemalja s 4000 žrtava samo u Meksiku i još 10 tisuća u ostatku svijeta. 

Internet 'nastava' počela je 2004., a ljudima su naplaćivali tečajeve između 1.300 i 130.000 dolara. 

Možda vas zanima i ovo:
Message