Obavijesti

News

Komentari 230

Seljacima iz Baranje stigle su kazne za kolovoške prosvjede

Seljacima iz Baranje stigle su kazne za kolovoške prosvjede
1

Svaki od prosvjednika dobit će po 600 kuna kazne dok je udruzi "Baranjska brazda" stigla kazna na 20.000 kuna, a isto toliko bi trebao platiti i njezin predsjednik

VIDEO

Na kućne adrese baranjskih poljoprivrednika stigle su kazne za kolovoške prosvjede. Svaki od prosvjednika dobit će po 600 kuna dok je udruzi "Baranjska brazda" stigla kazna na 20.000 kuna, a isto toliko bi trebao platiti i njezin predsjednik Petar Pranjić, kao odgovorna osoba. 

- Upravo sam bio na informativnom razgovoru u policiji. Kazne nam slijede zbog narušavanja javnog reda i mira. Ovo je nečuveno jer smo jedini u Hrvatskoj od prosvjednika zaradili kazne - žali se Petar Pranjić. Na ceste su izišli, kada su prijavili prosvjede, a traktori, njih otprilike 50 - 60, kaže, uredno su registrirani. 

- Jedan cestovni trak ostavili smo otvoren za prolazak Hitne pomoći, vatrogasaca i policije. Uredno smo se ponašali i jedini prijavili prosvjed jer nismo htjeli na svoju ruku izići na cestu. Imali smo i pet redara koji su stalno obilazili traktorsku kolonu s reflektirajućim prslucima. Nakon prosvjeda smo cestu uredno oprali - nastavlja. Kazne su dobili, objašnjava, jer su krenuli prema Osijeku gdje ih je zaustavila policija pred ulaskom u grad. Nisu očekivali probleme, barem ne tako blizu. Istovremeno su s traktorima prema Zagrebu trebali krenuti i ostali prosvjednici, ali nisu. 

- Taj dan je u Baranji bilo 3000 specijalaca s punom opremom. To nas je razočaralo, kao da je '91. Poslije blokade kod Osijeka smo se mirno razišli, ali i ostali prosvjednici u Hrvatskoj - prisjeća se Pranjić. Pojedini članovi udruge "Baranjska brazda" uložili su prigovore na kazne. Platiti ih neće. Kao i predsjednik, ali ni udruga. 

- Sama udruga nema toliko novca, a ne znam niti ja kako ću platiti kaznu. Spreman sam ići u zatvor i zajedno s bivšim ministrom Petrom guliti krumpire! - poručio je Pranjić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 230
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.