Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
57 komentara

Seljacima je sjeo dio duga: 'Bit će za platiti režije pred Uskrs'

U srijedu navečer dijelu kooperanata PIK Vrbovca, malim obiteljskim gospodarstvima, sjeli su prvi novci kojima se pokriva dio duga za njihovu isporučenu robu...

Foto: PIXSELL
57 komentara

Dijelu kooperanata PIK Vrbovca koji djeluje u sastavu Agrokora, kasno večeras su sjeli na račune prvi novci kojim se pokriva dio duga za njihovu isporučenu robu. Radi se o malim obiteljskim gospodarstvima.

- Nadam se da će tijekom sutrašnjeg dana nastaviti isplate - kaže nam Tihomir Jaić iz Hrvatske udruge poljoprivrednika koji nam je potvrdio vijest.

S bankama i velikim dobavljačima je dogovoreno da mala gospodarstva imaju prioritet isplate iako im neće biti isplaćen cijeli dug. Jaić kaže, da će ići tek 12-13 posto duga, a dobavljači traže barem 25 posto. I oni su se zabrinuli današnjom vijesti da je Agrokor dobio tek 80 milijuna eura duga umjesto najavljenih 150 milijuna eura kojima je trebao plaćati dobavljače. 

Ipak, malima su i mali iznosi u igri oko milijardi kuna duga itekako značajni.

- Kasnilo nam se i po 180 dana. Taj novac će otići za platiti režije pred Uskrs. Ako građani žele pomoći, poručujem im da kupuju od svojih lokalnih OPG-a na njihovu pragu ili štandovima, a u trgovačkim centrima robu lokalnih proizvođača - kaže Jaić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message