Senatskom povjerenstvu stigle četiri prijave za mjesto novog rektora zagrebačkog Sveučilišta | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 16

Senatskom povjerenstvu stigle četiri prijave za mjesto novog rektora zagrebačkog Sveučilišta

Senatskom povjerenstvu stigle četiri prijave za mjesto novog rektora zagrebačkog Sveučilišta
1

Prijave su poslali profesorica dr. sc. Mirjana Hruškar, profesor dr. sc. Marijan Klarica, profesor dr. sc. Stjepan Lakušić i profesor dr. sc. Tonći Lazibat, koji je trenutno Borasov prorektor za financije

VIDEO

Prema standardnoj proceduri, senatsko povjerenstvo za izbor novog rektora zagrebačkog Sveučilišta u ponedjeljak je utvrdilo kako su stigle četiri prijave. Rok za predaju prijava bio je u petak, 17. prosinca.

Kako nam je potvrdio predsjednik povjerenstva, dekan Pravnog fakulteta prof. dr. sc. Ivan Koprić, prijave su stigle od profesorice dr. sc. Mirjane Hruškar, profesora dr. sc. Marijana Klarice, profesora dr. sc. Stjepana Lakušića i profesora dr. sc. Tonćija Lazibata, koji je trenutno prorektor rektoru u odlasku Damiru Borasu.

- Pristupnici su naveli kojim vijećima područja odnosno vijećima sastavnica žele da se dostave zatvorene koverte s njihovim programima i ostalim potrebnim dokumentima, sukladno Uputama za izbor rektora, Zaprimljene omotnice bit će dostavljene tim vijećima do 23. 12. u 16h - javio nam je prof. Koprić.

Raspisuje se natječaj za novog rektora Sveučilišta u Zagrebu
Raspisuje se natječaj za novog rektora Sveučilišta u Zagrebu

Iako se nagađalo kako bi prijavu mogao podnijeti i prorektor Ante Čović, čega su se mnogi pribojavali, on u ovu utrku neće, barem ne formalno. Jedina kandidatkinja, prof. Mirjana Hruškar prošli je tjedan potvrdila kandidaturu, te za Express istaknula kako "Sveučilište u Zagrebu mora osnažiti ulogu lidera u hrvatskom prostoru visokog obrazovanja. U središtu obrazovnog procesa moraju biti studenti".

Stjepana Lakušića mnogi smatraju Borasovim kandidatom, jer ga je rektor u nekim krugovima već najavio kao najboljeg kandidata.  

Novi rektor nakon osam godina: Tko će biti Boras nakon Borasa?
Novi rektor nakon osam godina: Tko će biti Boras nakon Borasa?

Prema daljnjoj proceduri, Izborne sjednice vijeća područja i vijeća znanstveno-nastavnih, odnosno umjetničko-nastavnih sastavnica trebaju se održati do 20. siječnja 2022. Do tog datuma ovlašteni predlagači podnose prijedlog za izbor rektora. Izborno će povjerenstvo do 28. siječnja 2022 utvrditi jesu li kandidature valjane, te ih objaviti na stranici sveučilišta do 3. veljače.

Na izvanrednoj sjednici Senata 17. veljače kandidati će uživo predstaviti svoje programe, a izborna sjednica Senata održat će se uživo 1. ožujka. Novog rektora biraju članovi Senata tajnim glasanjem, u najviše tri izborna kruga.

Rektora se bira natpolovičnom većinom ukupnog broja članova Senata. Novi rektor ili rektorica mandat će započeti s novom akademskom godinom 1. listopada 2022. godine

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

VIDEO Zloglasni Giljo ugostio Golubovića pa se potukao na rivi: 'Utoku san ostavia doma'
OKRŠAJ NA HVARU

VIDEO Zloglasni Giljo ugostio Golubovića pa se potukao na rivi: 'Utoku san ostavia doma'

Nakon kratkog naguravanja pred većim brojem turista na samom šetalištu, dvojac se potukao šakama. Sukob je navodno krenuo zbog svađe oko veza za brodove, a sve je smirivao Kristijan Golubović

Nacional: Penava poznaje lika u Ferrariju. Penava  za 24sata: Ne znam mu ime, ali evo tko zna...
RAT U DOMOVINSKOM POKRETU

Nacional: Penava poznaje lika u Ferrariju. Penava za 24sata: Ne znam mu ime, ali evo tko zna...

Nacional je objavio izjave visokog izvora iz DP-a da je Penava često bio u restoranu kod osuđenog vlasnika. Penava: Znam tko je taj visoki izvor, on je htio da u tom restoranu dočekamo rezultate, ali sam to uspio spriječiti...
Preminulo troje pacijenata od zaraze legionelom na Rebru, kažu da su poduzeli sve mjere
DRAMA U ZAGREBU

Preminulo troje pacijenata od zaraze legionelom na Rebru, kažu da su poduzeli sve mjere

Pet pacijenata hospitaliziranih u bolnici Rebro KBC-a Zagreb zarazilo se legionelom. Troje ih je umrlo