Obavijesti

News

Komentari 55

Uhićeno šestero ljudi, iz dvije tvrtke izvukli 111 milijuna kn

Dvije tvrtke oštećene su za najmanje 81.151.000,00 kuna, a proračun RH za najmanje 30.418.000,00 kuna, objavio je USKOK koji je pokrenuo istragu protiv šestero građana

VIDEO

USKOK j pokrenuo istragu protiv šestoro hrvatskih državljana (1973., 1979., 1963., 1976., 1956., 1961.) zbog sumnje da su se udružili i zlouporabili povjerenje u gospodarskom poslovanju te utajili porez ili carinu i time oštetili dvije tvrtke i državu za više od 111 milijuna kuna.

Osnovano se sumnja da je I. okr., kao osnivač jednog trgovačkog društva te stvarni voditelj njegovog poslovanja i poslovanja još jednog trgovačkog društva, u Zagrebu, od 2002. do 2015. godine, u zajedničko djelovanje povezao II. okr., kao osnivača jednog od navedenih društva i odgovornu osobu drugog društva, III. okr., kao tajnicu u jednom od društava, i IV. okr., kao odgovornu osobu računovodstvenog servisa zaduženog za vođenje knjigovodstva dvaju društava, radi pribavljanja znatne nepripadne imovinske koristi za sebe i druge izvlačenjem sredstava iz navedenih društava angažiranjem više drugih društava koja će izdavati račune za neistinite poslove navedenim društvima na temelju kojih će se sa žiro-računa dvaju društava vršiti neosnovana plaćanja te će se potom uplaćeni iznosi podizati i u gotovini predavati I. okrivljenom. 

U cilju realizacije plana, I. okr. je u ime dvaju društava dogovarao poslove i osiguravao uplate na njihove žiro-račune, potpisivao na temelju neistinite dokumentacije sastavljene ugovore o cesiji s društvima u kojim su V. okr. odgovorna osoba a VI. okr. stvarni voditelj poslovanja, a potom je organizirao isplate tog novca u vlastitu korist te je osobno i u ime dvaju društava ovjeravao dokumentaciju o neistinitim poslovima i neistinitim obračunskim plaćanjima. Nadalje, II. okr. je također u ime jednog od društava ovjeravao dokumentaciju o neistinitim poslovima i neistinitim obračunskim plaćanjima, kao i naloge na temelju kojih je s računa tog društva podizana gotovina. Trećeokrivljenica je, za novčanu naknadu koju je dogovorila s I. okr., sačinjavala dokumentaciju za neistinite poslove i neistinita obračunska plaćanja te je s računa dvaju društava podizala gotovinu, dok je IV. okr., za novčanu naknadu koju je dogovorio s I. okr., pronalazio društva koja će navedenim društvima izdavati račune za neistinite poslove te je potom dogovarao izdavanje računa i odgovornim osobama tih društava dostavljao podatke potrebne za izradu takvih računa. Nakon što su izvršene isplate s računa dvaju društava na račune tih društava, IV. okr. je preuzimao gotovinske iznose koje je predavao I. okrivljenom, objavio je USKOK.

Prvookrivljeni time je 'zaradio' 105.686.000,00 kuna, trećeokrivljena najmanje 791.000,00 kuna, a četvrtookrivljeni najmanje 236.000,00 kuna. Dvije tvrtke oštećene su za najmanje 81.151.000,00 kuna, a proračun RH za najmanje 30.418.000,00 kuna.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnio prijedloge za donošenje rješenja o određivanju privremenih mjera protiv okrivljenika i povezanih osoba radi osiguranja oduzimanja nezakonito stečene imovinske koristi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa