Obavijesti

News

Komentari 89

Sestre žrtve napada: 'Mislila sam da će mi iskopati oko'

Sestre žrtve napada: 'Mislila sam da će mi iskopati oko'
8

Zagreb: Pijani prijatelj počeo je pipkati jednu od sestara u taksiju. Odbila ga je i udario ju je šakom. Sestra je stala u obranu, a on joj je onda pokušao iskopati oči

VIDEO

Iskopao mi je oko, curi mi krv, molim vas pustite me van, vrištala je i plakala Kimy Golub (23), pokrivši rukama od udaraca podbuhlo lice i oči, dok ju je tog nedjeljnog jutra u taksiju  i dalje šakama divljački udarao pijani poznanik iz stenjevačkog kvarta Ž.R. (26). Tek na spomen krvi  vozač je stao na parkiralištu jednog trgovačkog lanca na zagrebačkoj Rudeškoj cesti, a dvije sestre i prijateljica izašle su iz automobila. Bilo je 04.10. sati u nedjelju.

POGLEDAJTE VIDEO: Sestre Golub prepričavaju stravičan napad

Pokretanje videa...

01:23

 

Tim su nam riječima pretučene Zagrepčanke Kimy i Sara (19) prepričale stravu koju su proživjele vraćajući se iz izlaska, a koja je cijelu Hrvatsku digla na noge.  Fotografiju pretučene Kimy, čije su ozljede  liječnici na Hitnoj pomoći na Svetom Duhu okvalificirali kao lakše, njihova je prijateljica objavila na svom Facebook profilu, ali i na stranici Vlade RH, ogorčena što muškarac koji ih je pretukao slobodno šeće uokolo. 
- Sa nama je na Jarunu bila moja prijateljica, moj prijatelj i taj poznanik iz kvarta Ž. R. koji je u više navrata nekuda odlazio cijele večeri. Budući da je bio pijan, nismo htjeli otići bez njega i pustiti ga da sam ide kući, te smo pozvale taksi, a on je mom prijatelju rekao da ga čeka kod rampe na ulazu u Jarun. Tamo ga nije bilo i vidjeli smo ga tek kod crkve Sveta Mati slobode. Povraćao je, a iako nas je u taksiju bilo četvero, vozač ga je pustio da uđe- prisjeća se Kimy. Prijateljica je sjedila kod vozača, Kimy je prijatelju morala sjesti u krilo iza vozača, Ž.R. je sjeo u sredinu, a Sara iza suvozačkog mjesta. Pijani Ž.R. Saru je počeo pipkati, a ona, da se obrani, nagnula se naprijed i rekla da je ostavi na miru. No, on se svojm tijelom nadvio nad njena leđa. 
- Bio je vulgaran i krenuo me šamarati. Potom me udario šakom, vrijeđajući me cijelo vrijeme. Kimi je sjedila ukoso i isprva mislila da se prepiremo, a kada je shvatila da me tuče, okrenula se i pokušala ga gurnuti. Opalio joj je nekoliko šamara i krenuo joj je doslovno kopati oko. Naizmjenice nas je udarao šakama, a iako smo vrištale i molile taksista da stane, on mi je odgovorio da nisam normalna i nastavio voziti - svjedoči Sara dodajući da je taksistu ponudila i novce samo da stane. Dok je Ž.R. Kimy gurao prste u oko, pokušavajući ga doslovno iskopati, Sara ga je grebala po ruci, dok je prijatelj kojem je Kimy sjedila u krilu u zadnji tren uspio blokirati ruku nasilnika. Kada je vozač čuo da Kimy krvari, zaustavio je taksi na parkiralištu. Djevojka i prijateljica su izašle, potpuno krvave i šokirane. Vidjevši ih, zaustavio im se taksi i odvezao ih kući, a potom su s roditeljima nešto iza pet sati ujutro otišle na hitnu na Sveti Duh.

Podnijele su prijavu


- Dobila sam injekciju protiv tetanusa, a utvrđeni su mi hematomi na licu i na vratu, te ozljeda oka. Moja sestra Sara ima trzajne ozljede vrata, kralježnice, glave, prsne kosti, te oštećen živac oko kralježnice. Kad smo  oko podneva završile sa pregledima gdje su naše ozljede okvalificirali lakšima, otišle smo u PP Trešnjevka podnijeti prijavu. Tamo su nam rekli da ove lakše ozljede nisu temelj za kaznenu prijavu, već da ćemo morati ići na privatnu tužbu - ispričala nam je Kimy, inače uspješna studentica Ekonomskog fakluteta na Kennedyjevom trgu, smjer turizam, dok Sara na Filozofskom fakultetu studira portugalski, turski i francuski. Obje djevojke, uz potporu roditelja, planiraju uzeti odvjetnika, no kako je Sari 19 godina, treba joj dječja pravobraniteljica. 
-  Policija je kontaktirala vozača taksija, no on ne odgovara na pozive. Ne samo da nije smio voziti petero ljudi u taksiju, već nije ni prijavio nasilje, niti ga spriječio, niti pozvao pomoć. Policija je tragala i za Ž.R. , nisu ga nikako uspijevali pronaći, no evo oko 19 sati smo saznale da su ga pronašli i pritvorili - ispričala nam je jučer navečer Kimy.  Djevojke ističu da su s ovime u javnost odlučile izaći samo zato da potaknu sve zlostavljane žene i djevojke da  nasilje prijave.

POGLEDAJTE VIDEO: Ozljede su na hitnoj okarakterizirali kao lakše

Pokretanje videa...

00:42

 

Od jutra bile na Hitnoj


- Punih pet minuta te agonije djevojke su plakale i vrištale te molile taksista da ih pusti, no on je to odbio sve dok nije shvatio da po taksiju kapa krv. Izbacio ih je na cestu , a pijanog nasilnika je odvezao kući - rekla nam je njihova prijateljica Diana Tičić. Obje sestre do jutra su bile na Hitnoj, gdje su im utvrdili lakše ozljede budući da ništa nije slomljeno. S liječničkim nalazima otišle su prijaviti nasilnika u Policijsku postaju Trešnjevka.

U policiji su nam potvrdili da je jedna sestra prijavila napad. Ispričala im je detalje, a policija će sve istražiti i odlučiti ima li elemenata za kaznenu ili prekršajnu prijavu. Budući da je Diana cijelu priču stavila na facebook Vlade, priča se brzinom munje proširila Hrvatskom. Iz Banskih dvora kažu kako oštro osuđuju svaki oblik nasilja, a od MUP-a su zatražili dodatne infromacije o slučaju. Sve institucije, kažu u Vladi, postupit će u skladu sa zakonom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C