News

Komentari 4

'Sezona je 50 posto bolja nego lani, ali treba zadržati povoljnu epidemiološku situaciju'

'Sezona je 50 posto bolja nego lani, ali treba zadržati povoljnu epidemiološku situaciju'

Tijekom koordinacije naglašeno je kako je u privlačenju turista, uz sigurnost, od iznimnog značaja i ciljana promocija, zbog čega je HTZ na inozemnim tržištima proveo niz kampanja i promotivnih aktivnosti

Koordinacijski sastanak Hrvatske turističke zajednice (HTZ) s predstavnicima 20-ak turističkih zajednica s područja Istarske županije, na kojem je sudjelovao i direktor HTZ-a Kristjan Staničić, održan je u četvrtak u Poreču, na kojem je istaknuta važnost povoljne epidemiološke situacije.

Direktor HTZ-a Staničić tom je prilikom predstavio rezultate turističkog prometa, koji su u dosadašnjem dijelu godine "za 50 posto bolji u odnosu na isto razdoblje lani".

Naglasio je kako je cilj u ovoj godini postići oko 60 posto rezultata iz rekordne 2019. godine te istaknuo važnost povoljne epidemiološke situacije za daljnje turističke tijekove.

Staničić je stoga pozvao sve građane na odgovorno ponašanje i provođenje mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, kao i regionalnih stožera koji mogu donijeti dodane mjere s ciljem očuvanja povoljne epidemiološke slike.

Tijekom koordinacije naglašeno je kako je u privlačenju turista, uz sigurnost, od iznimnog značaja i ciljana promocija, zbog čega je HTZ na inozemnim tržištima proveo niz kampanja i promotivnih aktivnosti, od kojih su posebno istaknute kampanje "Safe Stay in Croatia" te glavna pozivna kampanja "Trust me, I've been there".

Uz inozemna tržišta, Staničić se osvrnuo i na važnost domaćeg tržišta na kojem je aktivna kampanja "Doživi domaće,. Istraži ruralnu Hrvatsku", dok se za jesen, kako je najavio, planira provedba projekta "Tjedan odmora vrijedan", koji je u svojoj prvoj inačici prošle godine ostvario vrlo dobre rezultate.

Na koordinaciji u Poreču posebno je istaknuta važnost plasmana točnih i preciznih informacija na inozemnim tržištima s posebnim naglaskom na protokole prelaska granica i testnim centrima, a razgovaralo se i o turističkoj pristojbi i članarinama, nautici te udruživanju turističkih zajednica. 

Najčitaniji članci