News

Komentari 48

'Silovane žene? Nema razloga da dijete nema pravo na život, a govor mržnje je teško definirati'

'Silovane žene? Nema razloga da dijete nema pravo na život, a govor mržnje je teško definirati'

Osvrnuvši se na sramotni transparent nekolicine navijača o srpskih ženama i djeci, rekla je kako bi jednaki kriteriji trebali vrijediti za obje strane. Govor mržnje je rastezljiv pojam, rekla je

Čelnica Neovisnih za Hrvatsku i jedna od pokretačica platforme Desna liga Bruna Esih rekla je u Novom danu za N1 kako su oni jedina, autentična desnica i dodala kako Desna liga, za razliku od drugih, jedina ima dosljednost i autentičnost.

- Domovinski pokret je mješovito društvo koje se nije sa sobom dogovorilo, HDZ se odavno udaljio od stranačkih načela koja potječu iz devedesetih, Miroslav Škoro okuplja razne ljude, a Most je oduvijek bio lelujav - prokomentirala je.

O Hasanbegoviću i koalicijama

Između nje i Zlatka Hasanbegovića je, kako kaže, završena priča, ali može se naći s njime za istim stolom i smatra ga velikim političkim kapacitetom.

- Najviše mu zamjeram nedostatak volje da nastavi s pričom u koju vjeruje. Ja nisam takva, nisam kukavica - rekla je.

Na izbore izlaze u svim jedinicama, a Esih će biti u 10. izbornoj jedinici. Sa SDP-om se ne vidi.

- Nadam se da Škoro nije mislio ozbiljno kad je rekao da može s SDP-om. Mi ne možemo.

S druge strane, sa Škorom i HDZ-om je druga priča, te priznaje kako nije isključila nijednu od te dvije opcije.

Navela je da se zalažu za očuvanje hrvatske kune, protive se uvođenju eura i zajedničkoj fiskalnoj politici te su pobornici zaštite života od začeća do prirodne smrti.

O pobačaju, govoru mržnje, Crkvi i Hodu za život

Stav njezine stranke o abortusu je da je riječ o ubojstvu i da ga zakonski treba zabraniti, jer, kako kaže, sve ostalo je njegovanje kulture smrti. Na pitanje može li silovana žena pobaciti, rekla je:

- Ne vidim razloga da dijete nema pravo na život. Uvijek se pozivamo na pravo žene na izbor, a što je s pravom djeteta na život? Zaštitila bih i dijete i majku.

Osvrnuvši se na sramotni transparent nekolicine navijača o srpskih ženama i djeci, rekla je kako bi jednaki kriteriji trebali vrijediti za obje strane.

- Govor mržnje je rastezljiv pojam, teško je definirati što je sve govor mržnje - istaknula je Esih za N1.

Upitana petlja li se Crkva previše u politiku, jasno je odgovorila:

- Ne. Imaju pravo uputiti poruku, objasniti nešto od crkvenih doktrina." Što se tiče Hoda za život, u njemu će sudjelovati i ove godine.

Najčitaniji članci