News

Komentari 23

Silovanja, ubojstva, nekrofilija i kanibalizam: Dahmer je ubio 17 mladića, branio se ludilom...

Silovanja, ubojstva, nekrofilija i kanibalizam: Dahmer je ubio 17 mladića, branio se ludilom...

Njegove žrtve, a priznao je 17 ubojstava, većinom su bili mladi tamnoputi homoseksualci. Tijekom suđenja izneseni su dokazi o tome kako je žrtvama davao tablete za spavanje...

Na Netflix je nedavno došla nova mini serija koja se bavi serijskim ubojicama u SAD-u. I kao mnoge prije nje, i ova, koja prati zločine Jeffreyja Dahmera, odmah je 'ušla' među gledanije uratke. "Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story" u deset nastavaka prati lik i djelo jednog od najokrutnijih serijskih ubojica u američkoj povijesti. Na IMDB-u trenutačno ima jako visoku ocjenu od 8,7...

Uloga ovog monstruma pripala je glumcu Evanu Petersu, koji je za svoj rad pobrao jako dobre kritike.

Povodom izlaske nove serije objavljujemo tekst o Dahmeru koji je u originalu 'izašao' na Expressu 2017. godine.

Jeffrey Dahmer osuđen je na 15 doživotnih kazni zbog 15 ubojstava u veljači davne 1992. godine. Osuđen je zbog ubojstva i komadanja tijela 15 mladića i dječaka tijekom 70-ih, 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća. Tijekom suđenja branio se ludilom, ali sud Milwaukeeju nije mu povjerovao.

Kako je tada BBC javljao, izbjegao je smrtnu kaznu samo zato što u saveznoj državi Wisconsin ne dozvoljavaju ubijanje osuđenih zločinaca. Nakon donošenja presude, mirnim i staloženim glasom pročitao je ranije pripremljenu izjavu:

"Nikad nisam htio slobodu. Iskreno, želio sam sebi smrt. Znam da sam bio zao ili bolestan, a možda i oboje. Liječnici su mi rekli da sam bolestan i sad imam nekakav mir. Znam koliko sam zla učinio i jako mi je žao".

Poznat i kao kanibal iz Milwaukeeja, Dahmer je na ubilačkim pohodu bio između 1978. i 1991. godine, pri čemu je drogirao mladiće, napastovao ih i jeo, da bi kasnije priznao da je privlačnost prema ubojstvima i nekrofiliji počeo osjećati s 14 godina.

Policiji je napomenuo da je uvijek nosio prezervativ za vrijeme seksa s mrtvim partnerima ili njihovim dijelovima tijela, a vjerovao je da će žrtve pretvoriti u zombije ako im izbuši rupe u lubanji i ubrizga LSD u mozak.

Obitelji žrtava bile su prisutne u sudnici i dosta emotivno su reagirali. Rita Isbell, sestra ubijenog Errola Lindseya, bacila se na neprobojno staklo kojim je Dahmer bio zaštićen. Vikala je: "Ti si sotona. Ubit ću te".

Donald Bradehof, brat još jedne žrtve, grcao je u suzama dok je govorio: "Izgubili smo bebu u obitelji. Nadam se da ćeš završiti u paklu".

Njegove žrtve, a priznao je 17 ubojstava, većinom su bili mladi tamnoputi homoseksualci. Tijekom suđenja izneseni su dokazi o tome kako je žrtvama davao tablete za spavanje i barem trojici je pokušavao izvaditi mozak.

Njegovi odvjetnici govorili su da je Dahmer obolio od nekrofilije, psihološkog poremećaja gdje oboljeli imaju nekontrolirane želje za seksom s leševima.

Krajem 1994. godine u zatvoru ga je metalnom šipkom premlatio Christopher Scarver. Od zadobivenih rana Dahmer je preminuo u bolnici 28. studenog 1994.

Tek dan nakon njegove smrti, emitiran je intervju u kojem je opisao kako je postao religiozan, ali i zašto je počeo s ubojstvima.

Najčitaniji članci