Obavijesti

News

Komentari 121

Silovao biciklisticu: Presreo ju u šumi kod Bosiljeva i vezao?

Silovao biciklisticu: Presreo ju u šumi kod Bosiljeva i vezao?
1

Žrtva napada navodno je strana državljanka, a napadač ju je ugledao na šumskom dijelu ceste, nakon čega ju je, kako sumnjaju istražitelji, zavezao i silovao

VIDEO

Djevojka koja je u četvrtak pedalirala cestom između naselja Bosiljevo i Bosanci u karlovačkoj županiji postala je žrtva nastranog 44-godišnjaka koji ju je na cesti presreo, zatvorio u automobil, silovao i na kraju joj oteo novac.

Žrtva napada navodno je strana državljanka, a napadač ju je ugledao na šumskom dijelu ceste, nakon čega ju je, kako sumnjaju istražitelji, zavezao i silovao.

- Ne znamo točnu lokaciju napada. Mi smo čuli na drugom području da je muškarac, koji je vozio bijeli dostavni auto, u četvrtak između 11 i 12 sati presreo strankinju na biciklu negdje na cesti. Kažu da je u vozilo ubacio i ženu i bicikl te je odvezao na drugu lokaciju u šumu. Čak je jedan čovjek pričao da je iz tog vozila čuo kako žena vrišti - ispričao nam je stanovnik Bosiljeva. Navodno ju je odvezao u zabačeni pusti zaselak, koji je više udaljen od glavne ceste. Pretpostavljaju da ju je ondje vezao za stablo.

Iza rešetaka: Weinsteina odveli u zloglasni zatvor u New Yorku
Iza rešetaka: Weinsteina odveli u zloglasni zatvor u New Yorku

- Navodno se žena uspjela sama odvezati i pobjeći na sigurno - kaže mještanin Bosiljeva i dodaje kako je čuo i tko je mogući počinitelj, no to mu nisu mogli potvrditi.

Policija je na temelju primljene ženine prijave silovanja ubrzo uhitila 44-godišnjaka.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem 44-godišnjeg muškarca sumnjiče da je 5. ožujka na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke nad jednom ženskom osobom počinio kazneno djelo silovanja, protupravnog oduzimanja slobode i razbojništva u sklopu kojeg je tijekom ovih događaja otuđio novac. Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela 44-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku te je uz kaznenu prijavu doveden u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu - naveli su iz glasnogovorništva PU karlovačke.

Dugovao maloljetniku novac pa ga silovala trojica kamatara...
Dugovao maloljetniku novac pa ga silovala trojica kamatara...

Zbog zaštite dostojanstva žrtve te kako ne bi bila izložena sekundarnoj viktimizaciji i stigmatizaciji okoline, policija nije mogla iznositi detaljnije informacije u javnost. Ne žele otkriti niti podatke je li osumnjičeni napadao i ranije.

S obzirom na to da su ga prijavili za protupravno oduzimanje slobode, a ne otmicu, koja je po Kaznenom zakonu teže djelo, moguće je kako kriminalisti i dalje raspetljavaju što se sve odvijalo tog dana. Kao jedna od teorija koje su se pojavile je i ona da je žena trebala prijevoz ili je imala problema s biciklom. Tad je naišao osumnjičeni i povezao je, no nakon svega joj nije dao izaći. Za takvu okrutnost koja je uslijedila prijeti mu od jedne do deset godina zatvora.

Pogubit će četvoricu osuđenika za silovanje studentica u Indiji
Pogubit će četvoricu osuđenika za  silovanje studentica u Indiji

Za silovanje mu sud može odrediti od tri do 10 godina iza rešetaka te još maksimalno 10 godina zato što ju je opljačkao. Odluka će ovisiti i o tome je li tijekom monstruoznog čina koristio kakvo oružje. O svemu će tome prosuditi i tužiteljstvo u Karlovcu, koje je primilo prijavu. Nakon ispitivanja 44-godišnjak bi trebao biti izveden pred suca istrage, koji će odlučivati o pritvaranju na najmanje 30 dana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"