News

Komentari 70

Šimetin otkrila: HZJZ će davati nagrade i bonuse onima koji se odluče cijepiti protiv korone

Šimetin otkrila: HZJZ će davati nagrade i bonuse onima koji se odluče cijepiti protiv korone

Još uvijek nisu otkrili o kakvim je nagradama i bonusima riječ. Premijer Andrej Plenković istaknuo je u ponedjeljak da se njega pitalo "u kampanju ne bi uložio ni lipe"

Za građane koji se odluče na cijepljenje protiv koronavirusa HZJZ će davati posebne nagrade i bonuse, otkrila je to zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin za Dnevnik Nove TV. Još uvijek nisu otkrili o kakvim je nagradama i bonusima riječ. 

Premijer Andrej Plenković istaknuo je u ponedjeljak da se njega pitalo "u kampanju ne bi uložio ni lipe".

Osim redovnih punktova za cijepljenje, u ponedjeljak je u Zagrebu organizirano cijepljenje bez prethodnog naručivanja. U Bjelovaru je COVID autobusom naziva 'Cjepko' građanima omogućeno cijepljenje bez naručivanja u blizini društvenih i vatrogasnih domova.

- Moralo bi biti 70 posto cijepljenih do jeseni barem prvom dozom. Ako se to ne dogodi, praktički sigurno imamo četvrti val s delta sojem, čak i prije jeseni - otkrila je Pavić Šimetin.

U Dalmaciji se pojavio novi delta soj, a zbog loše procijepljenosti od tek 30 posto, strahuje se od prekida turističke sezone. Najviše slučajeva zaraženih građana delta sojem koronavirusa je u Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Međimurskoj i Varaždinskoj županiji.

No, prema novoj studiji, postoji mogućnost da se ljudi cijepljeni Pfizerom i Modernom neće morati docjepljivati, čak ni u slučaju mutacije virusa. Cijepljenjem su stvorili dugotrajan imunitet, vjerojatno i doživotni.