Obavijesti

News

Komentari 159

Sinčić: Djecu sam djelomično cijepio, za dalje ću još odlučiti

Sinčić: Djecu sam djelomično cijepio, za dalje ću još odlučiti

Nisam ih cijepio svim cjepivima, a hoću li, odlučit ću nakon savjetovanja s njihovom pedijatricom, kako će dolaziti vrijeme za cijepljenje, rekao je Ivan Vilibor Sinčić

VIDEO

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić u razgovoru za N1 kazao je kako su njegova djeca 'djelomično cijepljena' te da će od daljnjem cijepljenju odlučiti nakon razgovora s pedijatricom. 

- Primili su Vitamin K prije izlaska iz bolnice. Nisam ih cijepio svim cjepivima, a hoću li, odlučit ću nakon savjetovanja s njihovom pedijatricom, kako će dolaziti vrijeme za cijepljenje - rekao je i dodao da ne vjeruje da je stav Živog zida oko cijepljenja povezan s malim padom njihovog rejtinga. Kazao je da bi i za necijepljenu djecu trebalo organizirati vrtić. 

- Ne trebamo nekoga tjerati da stavlja u svoje tijelo nešto za što smatra da nema koristi. U zapadnim zemljama gdje postoji sloboda izbora, veće je povjerenje, veća informiranost, veća procijepljenost - rekao je. 

Osvrnuo se i na sjednicu Odbora za gospodarstvo posevećenu Agrokoru te rekao kako nije zadovoljan odgovorima koje je dobio od izvanrednog povjerenika Fabrisa Peruška. 

-  Peruško u nizu veoma bitnih pitanja nije znao odgovoriti, rekao bi "ne znam", "pitajte drugu adresu"... Očekivao sam da netko na tako važnoj poziciji barata bitnim informacijama. Nije znao reći ni je li isplaćeno 100 milijuna kuna za konzultantske usluge tvrtke AlixPartners, za koju u registru piše da ima nula zaposlenih. Rekao je "ne znam". Na pitanje zašto nisu objavljena financijska izvješća rekao je: "Eto tako, bit će kad završi glasanje". To nije niti ozbiljan, niti potpun odgovor - kaže Sinčić. 

Upitan o mirovinskoj reformi koju je najavio ministar rada Marko Pavić, Sinčić kaže kako je 'u ovakvoj zemlji svaki model mirovinskog sustava neodrživ i loš'.

- Ova ministrova reforma je smiješna jer sam ne zna što bi predložio. prvo nešto predloži pa povuče kad bude napad koalicijskih partnera. Mi smo protiv većih nameta, građani ih već dovoljno plaćaju, protiv smo rada do 67 godina. Protiv smo švicarske formule jer ona za jedan posto godišnje smanjuje mirovine. Naš je prijedlog da se omogući svim građinima, koji smatraju da bi im to bilo dobro, dobrovoljno iz drugog stupa prijeđu u prvi. ministar sugerira niz drugih stvari, ali u krivom konceptu. Gotovo sve zemlje koje su imale ovakav sustav su ga napustile ili zamrznule. Predložili smo da se uvede minimalna nacionalna mirovina, to bi koštalo četiri milijarde godišnje. Nije ogroman novac, to se može platiti od ovog skromnog rasta. Koji će vladajući opet na sve strane potrošiti, na avione - rekao je. 

Komentirao je i sukob Vlade i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović te kazao kako je to 'lažni rat dogovoren na godinu dana'. 

- Sad se očito nešto događa i zakapaju se ratne sjekire. Možda će doći do preslagivanja ili izbora najesen, ne isključujem to - smatra šef Živog zida. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa