News

Komentari 21

Singapur: Zbog porasta broja zaraženih opet uvode mjere

Singapur: Zbog porasta broja zaraženih opet uvode mjere

U potpunosti je s obje doze cijepljena polovica stanovnika. Vlada želi pojačati cijepljenje starijih, među kojima je 30 posto necijepljenih

Singapur će na mjesec dana zabraniti posluživanje jela u restoranima i okupljanje više od dvije osobe počevši od četvrtka, objavilo je tamošnje ministarstvo zdravstva, nakon što je porast broja slučajeva poremetio plan otvaranja zemlje.

Nove će se restrikcije preispitati za dva tjedna, dok se zemlja približava cilju cijepljenja od dvije trećine stanovnika do 9. kolovoza.

Broj novih slučajeva zaraze gotovo se udvostručio u ponedjeljak, u odnosu na dan ranije. Ministar zdravstva Ong Ye Kung kazao je da u utorak očekuje 184 nova slučaja u zemlji s oko 5, 7 milijuna stanovnika.

U potpunosti je s obje doze cijepljena polovica stanovnika Singapura, kazao je. Vlada želi pojačati cijepljenje starijih, među kojima je 30 posto necijepljenih.

Singapur bilježi puno manje slučajeva od drugih zemalja Jugoistočne Azije. Nove se mjere uvode samo nekoliko dana nakon što je došlo do njihova ublažavanja.

"Moramo izvršiti ovo preventivno pooštravanje kako bismo mogli smanjiti ukupnu razinu aktivnosti i usporiti prijenos", rekao je Lawrence Wong, supredsjednik singapurskog stožera.

"Cilj je kupiti vrijeme kako bi mogli cijepiti više ljudi, pogotovo starijih", kazao je.

Nakon što se situacija stabilizira Singapur će imati blaže mjere za cijepljenje, najavio je Wong.

Singapur je pojačao testiranje protiv covida-19 nakon što je detektirano više žarišta u karaoke KTV barovima te u ribarskoj luci.

Žarišta u KTV barovima izazvali su kritike dijela javnosti i pitanja o nadzoru barova poznatih po prostituciji i kockanju. Ti su barovi privremeno mogli raditi kao restorani.

Najčitaniji članci